Per 1 december 2022 verhoogt Triodos Bank de rente op zowel particuliere als zakelijke spaarrekeningen. Daarnaast wordt het maandelijkse tarief voor het aanhouden van een spaarrekening aangepast van 2 naar 0 euro. Kijk voor een volledig overzicht van alle rentes op onze spaarrekeningen op triodos.nl/rente

Hoe komt de rente tot stand?

De rentes die Triodos Bank hanteert zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder de renteniveaus op internationale kapitaal- en geldmarkten, concurrentieverhoudingen en de balans tussen het realiseren van duurzame impact en de vergoeding op toevertrouwde middelen.  

Bij Triodos Bank werkt geld aan verandering

Door te bankieren bij Triodos Bank draag je bij aan positieve verandering van onze samenleving. Triodos Bank gebruikt spaargeld uitsluitend om leningen aan duurzame ondernemers en om groene hypotheken aan particuliere klanten te verstrekken. 

Wil je weten hoeveel impact jouw spaargeld maakt?

Sinds juli 2022 zien klanten bij Triodos Bank op individueel niveau in hun app de impact die hun spaargeld via kredietverlening creëert. Naast de impact van hun geld, krijgen klanten in de app ook informatie over duurzame ondernemers en projecten die dankzij de spaar- en beleggingsklanten van Triodos zijn gefinancierd. Kijk op Mijn Geld Gaat Goed om te zien welke ondernemers en projecten we financieren.