Met deze overeenkomst willen Triodos Bank en ABS hun positieve maatschappelijke en ecologische impact vergroten. Voor ABS creëert het een extra mogelijkheid om geld van haar aandeelhouders en klanten te besteden aan het ondersteunen van positieve initiatieven. Triodos Bank ziet de samenwerking als een kans om grotere projecten te realiseren en daarmee de transitie naar een duurzame economie te versnellen.

Het internationale netwerk van zakelijke relaties van Triodos Bank zal van groot voordeel zijn bij het vinden van de juiste financieringsmogelijkheden. Triodos Bank heeft een lange staat van dienst op het gebied van financiering van hernieuwbare energie, duurzaam vastgoed, biologische landbouw en de gezondheids- en onderwijssector, net als ABS.

Beide banken zijn lid van de Global Alliance for Banking on Values (GABV), een netwerk van onafhankelijke banken die financiering gebruiken om duurzame economische, sociale en ecologische ontwikkeling te realiseren. De samenwerking is een volgende stap om de banden tussen ethische banken te versterken binnen het GABV-partnerschap. Dit is nodig om een meer verantwoord en duurzaam financieel en economisch systeem te bevorderen.

Uitgangspunt is dat beide partijen voor minimaal 30% deelnemen aan elke financiering. De financieringsarrangementen kunnen variëren van € 10 miljoen tot maximaal € 50 miljoen per investering. Triodos Bank zal optreden als arrangeur en agent namens ABS dat naast Triodos Bank zal participeren in de financiering.

"ABS is erg blij om haar positieve impact te vergroten samen met Triodos Bank, een partner waarmee we dezelfde waarden delen. Om de transformatie van een duurzame samenleving en economie te versnellen, zijn grensoverschrijdende krachten nodig. Onze aandeelhouders steunden deze visie al een paar jaar geleden”, zegt Nicole Bardet, lid van de raad van bestuur van ABS.

Jacco Minnaar, Chief Commercial Officer bij Triodos Bank: “Als leden van de GABV hebben Triodos Bank en ABS een gemeenschappelijk doel: geld van onze klanten laten werken voor positieve sociale, ecologische en culturele verandering. De financieringsbeslissingen van nu zijn van invloed op de kwaliteit van de samenleving en de levensomstandigheden voor de komende decennia. Met deze bijzondere samenwerking onderstrepen we de cruciale rol van de financiële sector in deze transitie en laten we zien welke impact mogelijk is door samen te werken.”