Pauline Bieringa
Pauline Bieringa

Jellie Banga, lid Raad van Bestuur van Triodos Bank: “We zijn verheugd dat we na een uitvoerige en zorgvuldige procedure Pauline Bieringa kunnen benoemen tot Managing Director Triodos Bank Nederland. In haar persoon hebben we een zeer ervaren opvolger gevonden voor Matthijs Bierman. Pauline heeft in de afgelopen 30 jaar een brede en relevante expertise opgebouwd in de (internationale) financiële- en adviessector. Zij was tot voor kort actief als Managing Director Public Finance bij BNG Bank, een betrokken duurzame bank die de publieke sector in staat stelt maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Een rol die zij vanaf 2004 vervulde. Daarvoor heeft zij meerdere functies vervuld bij ING, waaronder die van Managing Director Corporate Banking bij de toenmalige Duitse ING-dochter ING BHF Bank.

In Pauline hebben we bovendien een mensgerichte directeur gevonden die naast kennis en bestuurlijke ervaring ook een breed maatschappelijk netwerk meebrengt vanuit haar rol als toezichthouder en commissaris van diverse (beursgenoteerde) organisaties. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de bijdrage die zij aan de toekomst van Triodos Bank als koploper in duurzaam bankieren zal leveren.

Daarmee komt per 1 oktober een einde aan een periode van 24 jaar, waarvan 17 jaar als Managing Director van de Nederlandse tak, waarin Matthijs Bierman met zijn kennis en persoonlijkheid in grote mate heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Triodos Bank tot een van de duurzaamste banken van de wereld. We zijn Matthijs hier heel dankbaar voor.”