Klein is het nieuwe groot. Die zin gebruikte Triodos Bank een aantal jaren terug om het belang van kleine, duurzame initiatieven te onderstrepen. “Ik werkte toen nog niet bij de bank, maar die slogan zou mijn persoonlijke motto kunnen zijn”, zegt Roy de Boer, Adviseur Hypotheek en Vermogen. “Want positieve verandering begint vaak bij kleine initiatieven van innovatieve ondernemers en betrokken burgers. Hun inzet kan het begin zijn van grote ontwikkelingen en veranderingen. De eerste windmolen in Nederland is in de jaren 80 neergezet door een kleine groep mensen die geloofden in de toekomst van duurzame energie. En dat terwijl iedereen ze voor gek verklaarden. Ik geloof erg in de grote veranderkracht van kleine initiatieven.”

Is dat ook de reden dat je bij Triodos Bank werkt?

“Voor een belangrijk deel wel. Als bank financieren we kleine en grote duurzame koplopers. En dat was voor mij twee jaar geleden een belangrijke reden om te starten bij Triodos Bank, na bijna 25 jaar bij een andere bank te hebben gewerkt. Bij Triodos Bank komen mijn passie voor duurzaamheid en mijn professie als bankier samen.”

Bij Triodos Bank komt mijn passie voor duurzaamheid en mijn professie als bankier samen
Roy de Boer

Ben je zelf betrokken bij duurzame initiatieven?

“In mijn woonplaats Hilversum ben ik deelnemer aan de energiecoöperatie Hilverzon. We realiseren daarmee zonnepanelen op daken van grotere gebouwen zoals een kerk of een sporthal. Deelnemers aan de coöperatie zijn eigenaar van de zonnepanelen en wekken dus hun eigen groene stroom op. Het is een prachtig project dat de veranderkracht van lokaal initiatief laat zien. Niet alleen sluiten steeds meer mensen zich bij dit soort coöperaties aan, ze bundelen ook het enthousiasme van burgers en bedrijven om te bouwen aan een gezonde en duurzame toekomst. Die bijdrage is misschien nog wel belangrijker dan het aantal huishoudens dat van groene stroom wordt voorzien. Samen kunnen wij de verandering bereiken.”

In je functie bij Triodos Bank verbind je vermogensbeheer met advies over hypotheken. Vanwaar die combinatie?

“Bij vermogensbeheer draait het om de vraag hoe je je geld het beste kunt inzetten om je doelstellingen te realiseren. Als je die vraag goed wilt beantwoorden, is het belangrijk om verder te kijken dan alleen het vermogen en de manier waarop je dat beheert en belegt. Het gaat dan ook over onderwerpen als het financieren van je huis en sparen voor je pensioen. Of om de vraag wat de meest passende manier is om je kinderen financieel te ondersteunen: via een gift of bijvoorbeeld door je kinderen juist geld te lenen. Omdat deze onderwerpen met elkaar samenhangen, willen wij onze advisering zo breed en integraal mogelijk maken. En dus hebben we het bij Private Banking steeds vaker óók over hypotheken, pensioenen en andere onderwerpen.”

CV

Roy de Boer

Roy de Boer FFP ©CFP (1967) werkte twee jaar als relatiemanager bij Triodos Bank Private Banking, en is sinds kort adviseur Hypotheek en Vermogen. Bij Triodos Bank Private Banking heeft hij een aantal ‘eigen’ relaties, maar ondersteunt ook andere relatiemanagers in hun werk. Roy: “Die ondersteuning richt zich met name op het verbinden van de verschillende onderwerpen die met vermogensbeheer samenhangen. Zoals het schenken van vermogen door ouders aan hun kinderen, of de verhouding tussen beschikbaar vermogen en pensioenen.” Voordat hij naar Triodos Bank kwam werkte Roy bijna 25 jaar bij Rabobank.

 

> Bekijk alles van de Private Banking Update