In de podcastserie ‘Beleggen met een schoon geweten’ gaat Albert van Zadelhoff (Triodos Bank) samen met financieel journalist Paul Laseur (BNR) en een wisselende gast op zoek naar de laatste duurzame beleggingstrends.

Podcast #5 - Duurzaam beleggen voor millenials

De 28-jarige Eline Hesse wil het milieu redden met haar vaders oliegeld. Door haar aandelen Shell en McDonalds te herinvesteren in groene beleggingen. Hoe vind je als millennial je weg in de wereld van de groene praatjes van beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders? Over haar zoektocht maakte ze een documentaire.

Kies een van onderstaande podcastplatforms en luister direct:

 

 

Podcast #4 - Weet je zeker dat je niet in olie belegt?

Je belegt in een duurzaam beleggingsfonds, maar weet je daarmee wel zeker dat je niet in een oliebedrijf belegt. Over hoe Triodos Bank en de markt de bedrijven kiest waarin het belegt, daarover praten Albert van Zadelhoff en Paul Laseur met Lucienne de Bakker van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Kies een van onderstaande podcastplatforms en luister direct:
 
Anchor - webversie

 

Apple Podcasts

 

Spotify

 

Google Podcasts

 

Luister via Anchor - webversieLuister via Apple PodcastsLuister via SpotifyLuister via Google Podcasts

 

 

Podcast #3 - Duurzaam indexbeleggen, kan dat wel?

Steeds meer mensen doen aan indexbeleggen. Zo’n indexfonds volgt een bepaalde index, bijvoorbeeld de AEX in Amsterdam. Het wordt daarom ook wel passief beleggen genoemd. Een duurzaam indexfonds belegt alleen in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan economie en maatschappij. Maar gaan duurzaam beleggen en indexbeleggen eigenlijk wel samen? Albert van Zadelhoff en Paul Laseur praten hierover met de Groningse hoogleraar duurzaam bankieren Bert Scholtens.

 

 

Podcast #2 - Microfinanciering: komt de volgende Tikkie uit Kenia?

In deze podcast gaat het over beleggen in microfinanciering. Daarmee investeer je in financiële diensten voor personen die doorgaans geen toegang hebben tot bankdiensten, zoals in emerging markets. De urgentie aan meer financiële toegankelijkheid voor het creëren van gelijke kansen is daar hoog. Niet zelden geeft dit een belangrijke impuls aan fintech-oplossingen. Komt de volgende Tikkie uit Kenia? Albert van Zadelhoff en Paul Laseur praten hierover met Dirk Elsen, directeur emerging markets bij Triodos Investment Management.

 

 

Podcast #1 - Hoe groen zijn groene obligaties?

In deze podcast gaat het over groene obligaties, ook wel green bonds genoemd. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Er gaan miljarden in om. En ook de Nederlandse staat is gestart met groene obligaties. Toch is de ene ‘green bond’ niet de andere. Wat zijn groene obligaties eigenlijk? Wat maakt ze interessant voor beleggers? En zijn ze per definitie duurzaam? Albert van Zadelhoff en Paul Laseur praten hierover met Wilfried Bolt, Investment Manager bij PGGM.

 

 

> Bekijk alles van de Private Banking Update