Toen vorig jaar het bericht van het hoofdkantoor kwam dat hij zich via een motivatiebrief kon kwalificeren voor een aanstelling bij Triodos Bank, stond Arjé op het punt om voor drie weken naar Amerika te gaan met zijn gezin. Een gemiste kans dacht hij toen. Tot het toeval hem enkele maanden later hielp. Op een bijeenkomst over duurzaamheid georganiseerd door NHG en Triodos Bank liep hij Jeroen Pels, directeur Hypotheken,  tegen het lijf. Het klikte meteen en het ‘agentschap’ was snel geregeld.

Arjé Pappie

Prius en zonnepanelen

Inmiddels heeft Arjé al heel wat Triodos Hypotheken in de boeken. “De helft van onze klanten die kiest voor Triodos Bank past qua profiel bij deze bank. “Ze komen aanrijden in een Prius en hebben de zonnepanelen al op hun dak”, grapt Arjé “De andere helft van de klanten kiest voor de hypotheek van Triodos vanwege de best passende voorwaarden en rentes”. 

Klaar met grote banken

De Triodos-klanten van Arjé variëren van jonge 30-ers tot 60-plussers, maar ook ZZP’ers en DGA's. Kleine hypotheken maar ook hypotheken van meer dan een miljoen. “Mensen zijn steeds vaker klaar met grote banken, de schandalen van de afgelopen tijd dragen daar natuurlijk flink aan bij.” Als Arjé klanten daar over spreekt dan is de brug naar Triodos Bank als  groen en vaak voordelig alternatief snel gemaakt.

Rentekorting

In bijna ieder adviesgesprek informeert Arjé bij de klant naar de plannen om het huis te verduurzamen. Arjé: “Daar kun je in deze tijd niet omheen en vaak levert dit mooie gesprekken op. De extra verduurzamingslening die Triodos hiervoor heeft, is aantrekkelijk voor veel klanten. De rentekorting én een lagere energienota zijn dan ook mooi meegenomen.”

Maatschappelijk betrokken

Triodos Bank past niet alleen zakelijk goed bij Arjé. Ook daarbuiten zijn Arjé en zijn gezin maatschappelijk betrokken mensen. Ze dragen graag een steentje bij aan de samenleving. Daarom voelt Triodos Bank goed voor hen. “We zijn zelf een beetje zoals Triodos”. Op dit moment kijkt Arjé met een schuin oog naar zijn eigen hypotheek om over te sluiten naar Triodos Bank. Vanwege de voorwaarden én het gevoel én de energiebesparende maatregelen die hij wil gaan laten uitvoeren.

C.V.

Arjé Pappie

Arjé Pappie runt in Amsterdam Watergraafsmeer en Badhoevedorp samen met zijn compagnon, Erwin Nissa, één van de oudste Hypotheekshops van Nederland. Sinds dit jaar adviseren ze ook Triodos Hypotheken.