1. Verhuur van zonnepanelen voor jouw huis

10% van de koophuizen in Nederland heeft zonnepanelen. Zelfstroom wil dat percentage fors verhogen om zo zonnestroom bereikbaar te maken voor voor elke huiseigenaar in Nederland.

Om dit te bereiken verhuurt Zelfstroom zonnepanelen aan particulieren. Door te huren hoef je als huiseigenaar geen investering te doen. Je betaalt een maandbedrag dat in veel gevallen lager ligt dan je huidige energierekening.

schoon

Schone energie

Dankzij beleggen in beleggingsfondsen Triodos Bank

Steeds meer mensen kiezen voor groene energie. Leggen zonnepanelen op hun dak. Of nemen energiebesparende maatregelen. Door te beleggen in windmolens, zonneparken of duurzaam vastgoed help je om de transitie te maken van fossiele naar duurzame energie.

Wil jij hieraan bijdragen? Dat kan, door te beleggen in:

> Triodos Groenfonds
> Triodos Renewables Europe Fund
> Triodos Multi Impact Fund

 

2. Zonnepanelen op schooldaken in je buurt

Slim Opgewekt legt zonnepanelen aan op daken van scholen in heel Nederland. Hilde van Dijk startte Slim Opgewekt vijf jaar geleden, samen met een aantal anderen.

Van Dijk begon met het organiseren van duurzaamheidsprojecten op scholen. Daarbij gaat het behalve om het plaatsen van zonnepanelen, ook om het vervangen van de verlichting door ledlampen. Bovendien maken zij lespakketten voor leerlingen en helpen ze sportclubs en zorginstellingen om te verduurzamen.

zonne
Slim Opgewekt plaatst zonnepanelen op basisscholen door heel Nederland.

3. Energie uit jouw afval

Grondstoffen- en energiebedrijf Meerlanden in de buurt van Schiphol zet sterk in op nuttig hergebruik en recycling van afval. Algemeen directeur Angeline Kierkels. “Hier maken we waardevolle grondstoffen waar de samenleving op kan draaien.”

Het paradepaardje van Meerlanden is de biovergistingsinstallatie voor groenafval. Kierkels: “Daar verwerken we gft-afval van huishoudens, maar ook groenafval van plantsoenendiensten en bedrijven. De vergistingsinstallatie produceert groen gas, en dat leveren we terug aan het net van netbeheerder Liander.”

De bovenstaande projecten zijn gefinancierd via beleggingsfondsen van Triodos Bank die zich richten op schone energie: Triodos Groenfonds, Triodos Renewables Europe Fund en Triodos Multi Impact Fund.