We helpen u graag verder

Waarom wijzigt het tarief voor de Internet Zaken Rekening per 1 januari 2019?

Met ingang van 1 januari 2019 wijzigt het tarief van onze zakelijke betaalrekening van € 8,50 naar € 9,- per maand. Maar waarom eigenlijk? Dat leggen we u graag uit.


De rentes in Europa zijn historisch laag. Voor Triodos Bank betekent dit dat onze rente-inkomsten dalen. Wilt u meer weten over waarom de rente zo laag is? Bekijk het artikel hierover op www.dekleurvangeld.nl/rente


Niet alleen daalt de rente, ook stijgen de vaste kosten voor het kunnen aanbieden van een goede zakelijke betaalrekening. Kosten voor bijvoorbeeld veilig bankieren. Maar ook voor het toetsen van bedrijven en instellingen die een rekening willen openen. Zo voorkomen we dat de bank wordt misbruikt voor het witwassen van crimineel geld en de financiering van terrorisme.


Maar veel andere banken hanteren lagere tarieven, en die hebben toch ook kosten? Dat klopt. Toch is de ene bank de andere bank niet. Triodos Bank financiert uitsluitend ondernemers en organisaties die we zelf kennen, die actief zijn in de reële economie. We zijn blij dat steeds meer ondernemers kiezen voor duurzaam bankieren: transparant en zonder complexe financiële producten die misschien wel een hoog rendement opleveren maar niet per se bijdragen aan een positieve verandering in de samenleving. Bij zo’n duurzaam bankmodel hoort een evenwichtige afweging tussen de belangen van al onze stakeholders. Zodat we een gezonde duurzame bank blijven met een goede service voor al onze klanten. Lees hierover ook het artikel ‘Bankieren is evenwichtskunst’.


We hopen op uw begrip voor de tariefswijziging en dat u de Triodos Internet Zaken Rekening blijft gebruiken. Met een betaalrekening bij ons laat u uw klanten en leveranciers zien dat u de juiste keuze maakt. Bovendien helpt u (andere) duurzame ondernemers. Dankzij onze klanten kunnen we namelijk investeren in ondernemers en organisaties die, net als u, het verschil maken. Bekijk waar uw geld allemaal werkt op Mijn Geld Gaat Goed.


Wilt u uw zakelijke rekening opheffen, dan spijt ons dat. Hier leest u hoe u dat kunt doen.

Meer veelgestelde vragen over dit onderwerp