We helpen u graag verder

Waarom wijzigt het tarief voor de Internet Betaalrekening per 1 februari 2019?

Met ingang van 1 februari 2019 wijzigt het tarief van onze betaalrekening van € 2,50 naar € 3,- per maand. Maar waarom eigenlijk? Dat leggen we u graag uit.

Rente laag, kosten stijgen
De rentes in Europa zijn historisch laag. Voor Triodos Bank betekent dit dat onze rente-inkomsten dalen. Niet alleen daalt de rente, ook stijgen de vaste kosten voor het kunnen aanbieden van een waardevolle betaalrekening, mobiele app en internet bankieren. Kosten die wij maken om onze klanten goed te kennen, zodat u veilig én eerlijk bij ons bankiert.
Lees waarom de rente zo laag is op De Kleur van Geld.

Wij kiezen voor duurzame veranderingen
Veel andere banken hanteren lagere tarieven, en die hebben toch ook kosten? Dat klopt. Triodos Bank is niet te vergelijken met veel andere banken. De essentie van ons bankmodel is eenvoudig: met het geld van onze spaarders verstrekken we leningen om duurzame initiatieven te ontplooien in de reële economie. Transparant, en bewust geen complexe producten die soms wel een hoog rendement opleveren maar niet per se bijdragen aan een positieve verandering. Zo weet u zeker dat uw geld goed wordt besteed en werken we samen met u aan een economie die eerlijker, groener en menselijker is.
Bekijk waar uw geld allemaal werkt op Mijn Geld Gaat Goed.

Wij wegen de belangen goed af
Steeds meer mensen maken een keuze voor duurzaam bankieren. En kiezen er daarmee bewust voor om te betalen voor een eerlijke betaalrekening. Het past bij een duurzaam bankmodel om de belangen van alle betrokkenen goed af te wegen. Zodat we een gezonde bank blijven met een goede service voor al onze klanten.
Lees hierover ook het artikel ‘Bankieren is evenwichtskunst’.

Groen, eerlijk en sociaal
We hopen op uw begrip voor de tariefswijziging en rekenen erop dat u de Triodos Internet Betaalrekening blijft gebruiken. Met een betaalrekening bij ons kiest u voor groen, eerlijk en sociaal. Elke handeling, hoe klein ook, zet iets in beweging.

Meer veelgestelde vragen over dit onderwerp