Hoe boek ik een automatische afschrijving terug op mijn particuliere rekening?

U kunt een automatische incasso binnen 56 dagen terugboeken:

Via de Triodos Bankieren app

1. Open de app en log in met uw 5-cijferige code.
  2. Selecteer de rekening waar het bedrag van is afgeschreven.
  3. Tik op de afschrijving.
  4. Kies voor Terugboeken.

Via Internet Bankieren

1. Log in.
  2. Klik op Incasso’s > Overzicht.
  3. Klik op Terugboeken achter de incasso die u wilt terugboeken.
  4. Controleer de gegevens en klik op Naar autoriseren.
  5. Bevestig de terugboeking met uw identifier.

Na 56 dagen kunt u een incasso niet automatisch terugboeken. U meldt dan een onterechte incasso via het Formulier Melding Onterechte Incasso.

Een periodieke overboeking kunt u niet terugboeken. Neem contact op met de begunstigde als u het bedrag terug wilt ontvangen.

Vervolg

U beschikt direct over het teruggeboekte bedrag. Binnen 1 werkdag ziet u uw nieuwe saldo ook in Internet Bankieren.