Biedt Triodos Bank Apple Pay aan?
Triodos Bank biedt momenteel geen Apple Pay aan. Het is nog niet zeker of we dit in de toekomst aan gaan bieden.
Triodos Bank biedt momenteel geen Apple Pay aan. Het is nog niet zeker of we dit in de toekomst aan gaan bieden.
We blokkeren een pas als iemand drie keer de verkeerde pincode heeft ingetoetst. Je kunt dan niet meer pinnen of contant geld opnemen.
Je kunt de pas via onze mobiele app of telefonisch deblokkeren.
1. Via de app
Je ziet de blokkade de volgende werkdag na 11.30 uur in de app. Volg dan deze stappen:
2. Telefonisch
Bel ons en houd de volgende gegevens bij de hand:
Vervolg
Je kunt de Wereldpas meteen weer gebruiken.
Is de Wereldpas geblokkeerd bij een betaalautomaat? Neem dan eerst een contant bedrag op bij een geldautomaat. Hierna kun je de Wereldpas overal weer gebruiken.
Je stapt eenvoudig naar Triodos Bank over via onze website. Hier kun je meteen online een betaalrekening aanvragen.
Geef tijdens de aanvraag aan of je gebruik wilt maken van de Overstapservice. Deze zorgt er onder andere voor dat de af- en bijschrijvingen van je oude rekening 13 maanden automatisch worden doorgezet naar je nieuwe Triodos rekening.
Triodos Bank biedt zelf geen creditcard aan. Je kan een creditcard van een bestaande creditcardaanbieder wel koppelen aan je Triodosrekening:
De creditcardorganisatie schrijft betalingen met je creditcard af van je Triodos rekening. Let op: creditcards van een andere bank kun je niet altijd koppelen.
Waarom heeft Triodos Bank geen creditcard?
Triodos Bank biedt geen creditcard aan omdat:
De kosten voor een betaling naar het buitenland vind je hier.
Bel ons om je pincode opnieuw op te vragen. Houd de volgende gegevens bij de hand:
Vervolg
Je ontvangt de pincode binnen 5 werkdagen per post. Het is niet mogelijk om een andere pincode aan te vragen.
Je betaalpas is standaard geactiveerd voor gebruik in de onderstaande landen. Je kunt je pas in deze landen gebruiken bij alle geld- en betaalautomaten met een Maestro-logo. Controleer voor je vertrekt of er een geldautomaat in de buurt van je bestemming is. Lees ook onze tips voor reizen naar het buitenland.
Ga je naar een land dat niet in onderstaande lijst staat? Activeer dan eerst je betaalpas voor gebruik in dit land.
Europese landen
Je kunt rood staan als je dit zelf aanvraagt. Je kiest voor een krediet van 500 of 1000 euro. Dit kan als je:
Rood staan aanvragen voor een nieuwe betaalrekening
Rood staan aanvragen voor een bestaande betaalrekening
Afgekeurde aanvraag
Je ontvangt een schriftelijke uitleg als wij je aanvraag niet goedkeuren.
Contant geld opnemen
In het buitenland neem je maximaal 5 keer per dag contant geld op bij geldautomaten met het Maestro-logo. De opnamelimiet is 500 euro per dag. Lokale geldautomaten kunnen eigen limieten hanteren. Als je geld opneemt in een vreemde valuta, dan betaal je kosten voor een geldopname in het buitenland.
Als je vreemde valuta opneemt in het buitenland geeft de automaat je de keuze With conversion of Without conversion. Kies voor Without conversion. De optie With conversion kan namelijk extra kosten met zich meebrengen.
Betalen in het buitenland
Je kunt bij elke betaalautomaat met het Maestro-logo tot maximaal 3000 euro per dag betalen. Je kunt maximaal 8 keer per dag betalen bij betaalautomaten.
Je kunt via iDeal tot maximaal 5.000 euro per dag betalen.
Wil je een hoger bedrag betalen? Pas dan eerst je limiet aan in Internet Bankieren.
Het is niet mogelijk om bij ons een persoonlijke lening af te sluiten.
Wij lenen alleen geld aan ondernemers die zich inzetten voor een duurzame wereld. Omdat wij bij een persoonlijke lening niet weten wat er met het geld gebeurt, bieden wij deze niet aan.
Internet Betaalrekening
Heb je een Internet Betaalrekening, dan ontvang je altijd een Identifier om mee in te loggen. Maak je gebruik van onze app, dan kun je ook daarmee inloggen:
Spaar- of beleggersrekening
Je logt alleen voor deze rekeningen in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je spaar- of beleggersrekening heeft een vaste tegenrekening waar je geld naar overmaakt. Ook bij deze rekeningen kun je inloggen met de app, zoals hierboven beschreven.
Je kunt met je Wereldpas in Nederland maximaal 1500 euro per dag opnemen.
Het is niet mogelijk om het totaalbedrag dat je kunt opnemen te verhogen. Heb je de paslimiet verlaagd, dan kun je maximaal het bedrag van je paslimiet opnemen.
Limieten in het buitenland
Voor geld opnemen buiten Nederland gelden andere limieten.
Je opent een Internet Betaalrekening eenvoudig online. Voor het openen van een nieuwe rekening heb je een betaalrekening nodig bij een Nederlandse bank, waarvan u de rekeninghouder bent.
Wil je naast een betaalrekening ook een spaarrekening openen? Dit kun je tijdens de aanvraag aangeven.
Zo werkt het
Vervolg
Nadat je de aanvraag hebt voltooid, ontvang je binnen 5 werkdagen:
BIC
BIC betekent Bank Identifier Code. Met deze code komen buitenlandse betalingen bij de juiste bank terecht. De BIC van Triodos Bank is TRIONL2U.
Voor een betaling buiten Europa vul je de BIC in. Deze vraag je op bij de begunstigde aan wie je de betaling doet. In het buitenland wordt BIC vaak SWIFT genoemd. Lees meer over het doen van buitenlandse betalingen.
IBAN
IBAN betekent International Bank Account Number. Dit internationale rekeningnummer heb je nodig voor al je betalingen. Je vindt je IBAN op de Wereldpas, rekeningafschriften of via Internet Bankieren.
Als particuliere klant of eenmanszaak activeer je jouw Wereldpas voor gebruik buiten Europa via onze Mobiel Bankieren App.
Zo werkt het:
Geen app?
Maak je nog geen gebruik van onze app, download deze dan. Werkt de Mobiel Bankieren app niet op je apparaat en wil je toch je betaalpas op Wereld zetten, bel of mail ons dan.
Zakelijke klanten
Ben je een zakelijke klant met een andere rechtsvorm dan een eenmanszaak? Bel ons om je betaalpas op Wereld te zetten.