Theodoor Dekker GrandPianos

Amsterdam, Nederlandwww.grandpianos.nl
Triodos Bank Nederland
SectorKunst en cultuur

Theodoor Dekker is sinds 1985 in Amsterdam gevestigd als zelfstandig pianorestaurateur. Hij heeft met zijn bedrijf een grote nationale en internationale klantenkring opgebouwd. Piano's en vleugels van alle belangrijke Europese pianobouwers vanaf circa 1850 worden volgens oorspronkelijke werkwijze hersteld en speelklaar gemaakt.


Het uitgangspunt van Theodoor Dekker is dat elk instrument opnieuw geschikt gemaakt wordt voor professioneel gebruik. En dan zoveel mogelijk met behoud van de authentieke grondstoffen en materialen. Steinway & Sons, Erard, Pleyel, Bechstein en Bluthner zijn bekende namen van piano's die in het atelier van Dekker onder handen worden genomen.


Theodoor Dekker restaureerde instrumenten voor Het Gemeentemuseum Den Haag en leverde gerestaureerde vleugels aan diverse buitenlandse musea, waaronder een unieke Pleyel dubbelvleugel aan het Wurttembergisches Landesmuseum in Stuttgart. Bij gelegenheid worden de gerestaureerde vleugels en piano's te koop aangeboden. Of ze worden verhuurd voor uiteenlopende evenementen en concerten in kerken, theaters en op festivals.