Stichting de Verdieping

Amsterdam, Nederlandverdieping.org/
Triodos Bank Nederland
SectorKunst en cultuur

De Verdieping is het maandelijkse cultuurprogramma van TrouwAmsterdam. Op woensdag- en donderdagavonden worden er filmavonden, exposities, interviews, Q & A's, live performances en nog veel meer kunst en cultuurgerelateerde avonden georganiseerd.


Opgericht als kind van de crisis heeft De Verdieping het doel om met minimale middelen, maximaal cultuur te programmeren. Dit gebeurt met een open-source karakter, waaraan iedereen - externe programmeurs, culturele instanties én het publiek - iets kan bijdragen. Studenten, kunstenaars, mediaspecialisten, architecten, ontwerpers, bloggers en andere cultuurvernieuwers vinden hier een plaats om samen te komen en ideeën op te steken.


De programmering raakt onderwerpen als social media, architectuur, design, film, kunst, muziek en cultuur, maar ook urban recycling, netwerktechnologie, ubiquitous computing en stedelijke innovatie. Historische ontwikkelingen, internationale trends en actualiteiten wisselen elkaar af in drie peilers: Toekomst van de Stad, Media en Kunst & Cultuur.


De Verdieping is onderdeel van TrouwAmsterdam. TrouwAmsterdam is een innovatief project waarbij de voormalige drukkerij van dagblad Trouw een tijdelijke nieuwe bestemming heeft gekregen als biologisch restaurant, een club en een cultureel platform.