QuatreMains aan bed

Amsterdam, Nederlandwww.deuxcel.nl/quatremains-aan-bed/
Triodos Foundation Nederland
SectorMaatschappelijke projecten

Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis brengt dat veel emoties met zich mee. Muziek blijkt een welkome afleiding, een lichtpuntje in de dag, waar kinderen steun aan ontlenen tijdens hun vaak ernstige ziekte en soms langdurige verpleging. De muziek en act voorzien in de behoefte aan een mooie en verrassende ervaring in een omgeving waar je je niet vaak vrolijk voelt. DeuXcel heeft een unieke concertvorm ontwikkeld, speciaal voor kinderen in het ziekenhuis: QuatreMAINS aan bed. Het is een muzikale, mobiele act waarbij twee muzikanten op één cello met vier handen bespelen.

Duetten op één cello. Het is een kort, exclusief en persoonlijk optreden waarbij deuXcel tot aan een kinderziekenhuisbed komt. DeuXcel is in staat om voor elk ziek kind een concert op maat te verzorgen.

"De universele taal van muziek zorgt voor afleiding en herkenning, enis geschikt voor een zeer brede leeftijdsgroep. Een privé concertje kan kort of lang duren en is elke keer aan te passen aan de kinderen en aan de omgeving. Dit maakt QuatreMAINS aan bed tot een unieke gebeurtenis in het ziekenhuis." Coördinator Kindertheater Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht.

Met de gift van Triodos Foundation kan deuXcel in twaalf ziekenhuizen in Nederland voor bijna 400 kinderen aan bed muziek maken. Daarnaast luisteren vele ouders en het ziekenhuispersoneel ook mee.