Het Vogelrijk

Wittelte, Nederlandhetvogelrijk.nl/
Triodos Bank Nederland
SectorRecreatie

Groepsaccomodatie, vergaderruimte en cursuscentrum


"Het Vogelrijk" ligt op een 9 ha. groot landgoed van een voormalige boerderij even buiten het dorpje Wittelte (Drenthe) in een prachtige omgeving midden in de natuur en met een eigen ingang het 'Holtingerbos' in.

Dit 'Holtingerbos' (ook 'Ooster- en Westerzand' genaamd) heeft de Natura 2000-status en heeft veel wandel- en ruiterpaden en een meertje met strandje.


De locatie beschikt over een verblijfsgebouw met 11 slaapkamers en 7 badkamers en is geschikt voor maximaal 36 personen.

Daarnaast is er een voormalige grote mestsilo, die volledig omgebouwd is en die bedekt wordt door een sedumdak met glazen 'pyramidedak' in het midden.

In dit gebouw is een grote lichte ruimte, die gebruikt kan worden bijvoorbeeld als vergaderruimte, cursusruimte, trainingsruimte, oefenruimte, etc. Daarnaast bevinden zich in de silo o.a. 2 kleine sauna's (infrarood- en stoomsauna), een fitnessruimte en een massageruimte.


Er zijn 7 paardenstallen met een binnenbak, een buitenbak (geen officiële afmetingen) en weiland, waar men een eigen paard kan stallen.


Naast verhuur van de locatie worden er ook bijzondere cursussen gegeven. Zo geeft bijvoorbeeld Coachcentrum Et Emergo hier cursussen op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). PTG gaat over groeien door ‘pijn'/'ellende'. De coaches/trainers van Coachcentrum Et Emergo zijn beiden expert op het gebied van PTG coaching/training waardoor zij ook mensen die al jaren ‘van alles' hebben geprobeerd een nieuw positief perspectief kunnen bieden.


De locatie kan zelfvoorzienend worden gehuurd en indien gewenst ook inclusief verzorging, met biologische maaltijden.