Klassieke muziek op Expeditie


Het Junior Grachtenfestival is onderdeel van Grachtenfestival Amsterdam dat van 14 tot en met 23 augustus 2015 zal plaatsvinden op ongeveer 90 locaties en met ruim 200 concerten en muziekvoorstellingen. Het Junior Grachtenfestival richt zich daarbij op kinderen van 0 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Het Junior Grachtenfestival brengt klassieke muziek ook bij kinderen die daar normaliter niet mee in aanraking komen, door een uitgebreid programma in de wijken, maar biedt kinderen ook het plezier van zelf meedoen en ervaren. Dat doen we niet alleen met professionele, jonge musici, maar ook met het absolute jonge toptalent van Nederland en Muziekschool Amsterdam. De operavoorstellingen in de wijken zijn gratis toegankelijk en bereiken een breed publiek, voor de overige voorstellingen vragen we een bescheiden entree om ook deze concerten voor een groot publiek toegankelijk te laten zijn. De bijzondere, vaak (wereld) erfgoedlocaties maken de concerten en voorstellingen tot een totaal beleving en een waar feest.


Met de gift van Triodos Foundation hebben wij het Junior Grachtenfestival 2015 kunnen samenstellen. Vierentwintig concerten en voorstellingen voor kinderen van 0 tot 12 jaar, deels gratis toegankelijk, in de periode 15 tot en met 23 augustus. Honderden kinderen maken zo kennis met klassieke muziek
Triodos Foundation wil inspiratie en meer levenskwaliteit bieden met de projecten die ze ondersteunen. Wij zijn blij dat het programma van het Junior Grachtenfestival door Triodos Foundation ook om die redenen wordt gewaardeerd. Muziek biedt, actief en passief beoefend zoveel plezier!
Mirjam Barendrecht, directeur Grachtenfestival Amsterdam, over Triodos Foundation: