Eteck Energie Bedrijven

Waddinxveen, Nederlandwww.eteck.nl
Investering/ financiering door
  • Triodos Bank Nederland
SectorDuurzame energie

* Aanvullende informatie

Eteck is gevestigd in Waddinxveen en exploiteert duurzame, collectieve, decentrale installaties waarmee warmte en/of koude geleverd wordt. Op dit moment exploiteert Eteck meer dan 100 installaties in de woningbouw, utiliteit en retail met in totaal meer dan 15.000 (woning equivalente) aansluitingen. Hiermee is Eteck één van de grootste private exploitanten op het gebied van lokale duurzame energie installaties in Nederland. Naast het verzorgen van langjarige energie exploitaties, is Eteck ook actief als ontwikkelaar en het technisch realiseren van warmte en/of koude opwekinstallaties.Eteck Warmte WoBre BV


Begin 2016 heeft Eteck de dochtermaatschappij DEE B.V. met daarin zes WKO installaties in Breda en Tilburg overgenomen van de woningcorporatie WonenBreburg. De installaties staan in de complexen:

•Heinsiushof te Breda, bestaande uit 46 huurwoningen en 108 koopwoningen. Het complex is 2007 opgeleverd en in gebruik genomen.

•Theresia's Rozen te Tilburg, bestaande uit 56 huurwoningen en 56 koopwoningen. In 2009 zijn de warmtepompen opgeleverd en in gebruik genomen.

•Intermezzo te Tilburg, bestaande uit 428 studentenhuurwoningen, 131 koopwoningen en 11 huurwoningen, 10 BOG ruimtes en een supermarkt. Het complex is in 2009 opgeleverd en in gebruik genomen.

•Tussen de meesters te Breda, bestaande uit 35 huurwoningen en 39 koopwoningen. Het complex is in 2010 opgeleverd en in gebruik genomen.

•Nieuwe Heikant te Tilburg, bestaande uit 184 huurwoningen (gedeeltelijk zorg gerelateerd), 14 koopwoningen en 14 BOG ruimtes.

•Spring te Breda, bestaande uit 121 huurwoningen en 26 BOG ruimtes. Het complex is in 2012 opgeleverd en in gebruik genomen.Eteck Warmte De Gilden BV


In Leidschendam (Den haag) worden 88 nieuwbouw appartementen verdeeld over 4 gelijke blokken voorzien van warmte en koude middels een WKO-installatie. Eteck is sinds begin 2016 eigenaar van deze installatie.Eteck Warmte Oostpoort Blok 13 BV


Begin 2016 zijn 151 woningen in het oostelijk deel van Oostpoort te Amsterdam opgeleverd. Eteck is eigenaar van de WKO-installatie.Eteck Warmte Climate Green BV


In 2015 heeft Eteck de dochtermaatschappij Climate Green met daarin twee WKO installaties met individuele verhuur warmtepompen overgenomen van Ballast Nedam Concessies BV. De installaties staan in de complexen:

•Futura te Zoetermeer, bestaande uit 69 appartementen.

•Berckelbosch te Eindhoven, bestaande uit 35 eengezinswoningen.