DeLaMar Theater

Amsterdam, Nederlandwww.vandenendefoundation.nl/
Triodos Bank Nederland
SectorKunst en cultuur

Het DeLaMar Theater is een veelzijdig theater in het centrum van Amsterdam. Het bijzondere gebouw bij het Leidseplein is technisch en visueel ‘state of the art' maar het heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot halverwege de vorige eeuw. Het DeLaMar is sinds de heropening vijf jaar geleden bekend bij iedereen die geïnteresseerd is in toneel, cabaret, filmpremières, theatercolleges of musicals.


Joop en Janine van den Ende namen het initiatief om het oorspronkelijke theater uit 1947 - vernoemd naar de beroemde actrice Fien de la Mar - te redden. Met een ingrijpende verbouwing boden ze het theater een nieuwe toekomst. In het najaar 2010 opende toenmalige Koningin Beatrix het theater. Naast de Mary Dresselhuyszaal heeft het theater nu ook de Wim Sonneveldzaal, eigen restaurants en een kunstcollectie die bestaat uit moderne fotografie waarvoor vijf hedendaagse fotografen een opdracht kregen.


De VandenEnde Foundation wil met dit theater het ondernemend cultuurmecenaat bevorderen en kansen bieden aan personen en organisaties in de culturele sector.