De Amaranth

Deventer, Nederlandwww.deamaranth.nl
Triodos Bank Nederland
SectorRetail

De Amaranth is een heerlijke winkel met stijlvolle kwaliteitskleding en duurzame mode in Deventer. Verantwoord en verrassend. Echt en eerlijk. Anders en draagbaar. Hartverwarmend mooi!

Kiezen voor duurzame kwaliteitsmode helpt bij het doorbreken van de keten van oneerlijke verdeling van arm en rijk in de wereld. De mensen die onze producten maken, werken onder goede arbeidsomstandigheden voor een fair salaris. Dus geen kleding gemaakt door onderbetaalde fabrieksarbeiders die onder erbarmelijke werk- en leefomstandigheden onze goedkope sokken of spijkerbroeken maken.

Goed voor het milieu: van duurzame kwaliteitsmode heb je minder nodig, je hoeft een kledingstuk niet na 2 of 3 wasbeurten weg te gooien omdat het niet mooi meer is. Bij de biologische katoenteelt worden geen pesticiden, ontbladeringsmiddelen of genetisch gemanipuleerde zaden gebruikt.

Goed voor jezelf: door te kiezen voor biologisch katoen, linnen, hennep of wol, zorg je ervoor dat je huid niet in aanraking komt met giftige stoffen die gebruikt worden in de reguliere landbouw en die na vele wasbeurten nog steeds niet uit het kledingstuk zijn verdwenen.

Hartelijk welkom!