De projectbeschrijving is alleen beschikbaar in het Nederlands
Beena Paradin heeft eerst professioneel carrière gemaakt in een investeringsbank, in strategische consultancy en vervolgens in het uitvoerend comité van een groot Frans bedrijf. Ze is geboren in het noorden van Kerala, de bakermat van specerijen in India. Zij is een uitstekende kokkin en onderneemster in hart en nieren. In 2006 ging ze de uitdaging aan om een Indiaas kookboek te schrijven. Ze schrijft er uiteindelijk drie en ontvangt een Gourmand Award. Na deze geweldige start perfectioneert ze zich samen met grote chefs zoals Alain Ducasse en Olivier Roellinger, met wie ze op zoek gaat naar de beste Indiase specerijen en een gamma van kruidenmengelingen ontwikkelt. Gaandeweg realiseert Beena zich dat consumenten enthousiast zijn over de exotische en vegetarische keuken, en smaak en kwaliteit vragen. Ze creëert Beendhi om consumenten te helpen gemakkelijk biorecepten te bereiden die lekker en gezond zijn. Triodos heeft een deel van het nieuwe laboratorium in Ivry-Sur-Seine gefinancierd, waar Beendhi een veertigtal producten ontwikkelt en produceert.