AVhuis

Breda, Nederlandwww.avhuis.nl
Triodos Bank Nederland
SectorDuurzaam vastgoed

Het AVhuis is de plek voor audiovisuele professionals. In dit huis kunnen ondernemers en bedrijven een ‘loft' huren om te werken aan beeld, geluid, animatie, games en multimedia. In het midden van het huis worden faciliteiten als een studio, montageruimtes en vergaderzalen gedeeld.


Het huis staat op de creatieve en industriële Triple O Campus in Breda, de stad van de beeldcultuur. Een gebouw dat volledig klimaatneutraal is met bijvoorbeeld zonnepanelen, ledverlichting en een hemelwaterinfiltratie. Het AVhuis kreeg hiermee het Groen Label voor duurzame nieuwbouw.


Het AVhuis creëert een huiselijke sfeer die uitnodigt tot netwerken. In het hart van het AVhuis staat het huis dat huurders delen, met comfortabele kamers om te loungen, lezen en lunchen. Dit innovatieve concept stimuleert zo de audiovisuele keten en is daarmee ook sociaal duurzaam.


De Triple O Campus was vroeger het terrein van een brandweerkazerne. Nu is het oude blushuis, de slangentoren en het pakhuis omgebouwd tot onder meer studioruimte.