Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Wat kunt u met uw geld doen?

De rentes in Europa zijn historisch laag. De rente-inkomsten voor Triodos Bank zijn daarom sterk gedaald. Dit heeft als gevolg dat u vanaf een saldo vanaf € 500.000 rente moet gaan betalen op uw zakelijke betaal- en/of spaarrekeningen. Dit geld heeft overigens wel degelijk waarde. Dankzij uw geld kunnen we immers het verschil maken. Wij financieren er uitsluitend ondernemers en initiatieven mee die een positieve verandering op sociaal, cultureel en ecologisch vlak mogelijk maken.

Hieronder willen wij u een aantal alternatieven geven voor wat u met uw geld kunt doen dat nu op uw betaal- en/of spaarrekening staat.

Geld langer vastzetten op een Triodos Spaar Deposito

U kunt ervoor kiezen om uw geld voor langere tijd vast te zetten op een spaardeposito. Spaardeposito’s bieden u een iets hogere rente. Hoe langer de looptijd, des te hoger de rente op uw spaardeposito. Daar staat tegenover dat het geld voor een bepaalde periode vast staat. U kunt het geld niet direct opnemen. (Ook met tegoeden op spaardeposito’s financieren wij uitsluitend ondernemers en initiatieven die een positieve verandering op sociaal, cultureel en ecologisch vlak mogelijk maken.)

> Lees meer over de Triodos Spaar Deposito

Duurzaam beleggen

Heeft u het geld dat u op uw rekening heeft staan niet op korte termijn nodig? Dan kunt u overwegen of u zou willen beleggen. Het lange termijn rendement bij beleggen kan hoger zijn dan de rente op spaargeld. Maar anders dan spaargeld, vallen beleggingen niet onder het depositogarantiestelsel.

Met beleggen maakt u kans op een hoger rendement dan op uw spaarrekening. Uw beleggingen kunnen echter ook minder waard worden. Beleg daarom altijd met geld dat u niet direct nodig hebt, maar voor langere tijd kunt missen. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan beleggen. Triodos Bank biedt meerdere duurzame beleggingsfondsen, waarmee u met uw geld het verschil kunt laten maken. Wilt u meer weten over duurzaam beleggen bij Triodos Bank?

> Lees meer over duurzaam beleggen bij Triodos Bank

Schenken

Geld schenken geeft het plezier van persoonlijk betrokken zijn bij initiatieven die (nog) niet zonder donaties kunnen. U kunt grotere of kleinere bedragen schenken via Triodos Foundation. Triodos Foundation steunt mensen die met waardevolle, vernieuwende initiatieven bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving. Uw schenking komt dan voor 100% ten goede aan vernieuwende en duurzame initiatieven, bijvoorbeeld projecten op het gebied van biologische landbouw, gezonde voeding, hernieuwbare energie, cultuur en fair trade of educatie in ontwikkelingslanden.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden. 

De Kleur van Geld: Alles over rente

Waarom de spaarrente zo laag is

Lees meer ›

Vraag 1: Wat is rente?

Lees meer ›

Vraag 2: Hoe bepaalt een bank de rentetarieven?

Lees meer ›