Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service zakelijke klanten

Ik zoek geen informatie over Ondernemers Ga naar informatie voor/over: Particulieren Private Banking

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Waarom zijn er meerdere afschrijvingen op mijn rekening na een pinbetaling?

U kunt het beste allereerst de betalingsdetails bekijken om te zien of het hier gaat om een reservering.

Wat betekent een reservering?
Dit is een bedrag dat tijdelijk op uw rekening is gereserveerd, maar nog niet definitief van uw rekening is afgeschreven. 

Waarom dan een dubbele reservering?
Helaas kan het gebeuren dat er naast deze reservering een extra reservering wordt gedaan door de betaalautomaat. Hierdoor lijkt het net of een betaling twee keer is afgeschreven, dat is echter niet het geval.

Dit komt vrijwel alleen voor bij pinbetalingen in het buitenland. Wanneer u bijvoorbeeld bij een onbemand tankstation in Frankrijk tankt, dan reserveren deze tankstations een bedrag op uw rekening. Zodra duidelijk is dat de transactie is gelukt, komt de reservering te vervallen en wordt het bedrag definitief van uw rekening afgeschreven.

Wat is het gevolg?
Het gereserveerde bedrag is niet beschikbaar voor u om te besteden. De extra reservering vervalt na 7 dagen en daarna kunt u weer over dit tegoed beschikken.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit erg vervelend is. Helaas kunnen wij de extra reservering niet eerder verwijderen. In Nederland komen deze dubbele reserveringen gelukkig nauwelijks voor.

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar:

Alle veelgestelde vragen over 'Bij- en afschrijvingen'

Contact

Neem contact op met Triodos Bank