Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service zakelijke klanten

Ik zoek geen informatie over Ondernemers Ga naar informatie voor/over: Particulieren Private Banking

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Wat zijn BIC, SWIFT en IBAN?

U wilt graag weten wat BIC/SWIFT en IBAN zijn. Graag informeren wij u verder. 

BIC en SWIFT
De BIC (Bank Identifier Code) is de code die een bank identificeert. De code wordt internationaal ook wel SWIFT code genoemd. Met deze code kan een buitenlandse overboeking bij een bank aankomen. De BIC van Triodos Bank is TRIONL2U.

IBAN
De IBAN (International Bank Account Number) is het internationale rekeningnummer. Dit nummer bestaat uit het huidige rekeningnummer, dat vooraf wordt gegaan door de landcode (NL voor Nederland), een controlegetal (twee cijfers), een code van de bank (in Nederland vier letters, TRIO voor Triodos Bank) en één of meerdere nullen om het rekeningnummer aan te vullen tot tien cijfers. U vindt uw IBAN op uw rekeningafschriften en wanneer u ingelogd bent in Internet Bankieren onder 'Rekening gegevens'.

Vanaf 1 augustus 2014 gebruiken we IBAN voor alle binnen- en buitenlandse betalingen. U kunt de IBAN van iedere Nederlandse rekening opzoeken op www.ibanbicservice.nl.
Wilt u meer weten over IBAN en BIC? Kijk dan hier op onze website.
Vanaf september 2016 hoeft u de BIC niet meer in te voeren bij een buitenlandse overboeking vanaf uw Triodos rekening. Wij vullen de BIC zelf voor u in. 

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar:

Contact

Neem contact op met Triodos Bank