Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service zakelijke klanten

Ik zoek geen informatie over Ondernemers Ga naar informatie voor/over: Particulieren Private Banking

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik een Rekening Overname Verklaring aan?

Met een Rekening Overname Verklaring kunt u uw rekeningnummer behouden als uw onderneming verandert van rechtsvorm. Dit geldt ook wanneer uw onderneming is gesplitst of overgenomen, of als uw onderneming gaat fuseren. Let op! Voorwaarde is wel dat bedrijfsactiviteiten exact hetzelfde zijn bij beide rechtspersonen.

Procedure aanvragen rekening overname
Om uw bestaande rekeningnummer te kunnen koppelen aan uw nieuwe rechtsvorm hebben wij de volgende documenten van uw nodig. Wij ontvangen graag het Aanvraagformulier Rekeningovername, ondertekend door zowel de huidige als overnemende partij. Tesamen met het rekeningovername formulier stuurt u een volledig ingevuld en rechtsgeldig ondertekend Aanvraagformulier voor een nieuwe zakelijke rekening mee (inclusief alle aanvullende documenten zoals aangegeven op de laatste pagina van het aanvraagformulier). Dit aanvraagformulier moet zijn ingevuld door de overnemende partij. De reden dat wij naast het overname formulier ook een aanvraagformulier willen ontvangen is dat wij o.a. graag willen weten welke personen de rekening gaan beheren, wie de tekenbevoegden zijn, en welke limieten gehanteerd moeten worden.

Behandeling
Als wij uw overnameformulier en het aanvraagformulier inclusief alle gevraagde documenten ontvangen hebben, nemen wij uw aanvraag in behandeling. Na 15 werkdagen ontvangt u van ons schriftelijk bericht. De huidige rekeninghouder ontvangt dan 3 exemplaren van de Rekening Overname Verklaring. Alle 3 de exemplaren stuurt u ondertekend, door zowel de oude als nieuwe rekeninghouder, naar ons terug. Wij ondertekenen ook de drie verklaringen en sturen één exemplaar naar de oude rekeninghouder en één exemplaar naar de nieuwe rekeninghouder. Het derde exemplaar is voor onze administratie.

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar:

Alle veelgestelde vragen over 'Openen'

Contact

Neem contact op met Triodos Bank