Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Wat wij financieren

Multifunctionele accomodatie De Boshoeve in Nieuw-Vennep

Duurzaamheid is niet alleen zorg voor de natuur, maar ook voor de samenleving.

De Boshoeve in Nieuw-Vennep is bij uitstek hiervan een mooi voorbeeld. De Boshoeve is een multifunctionele accommodatie (MFA) voor maatschappelijke organisaties.

Hoofdhuurder is een kinderdagverblijf, waar alle kinderen welkom zijn. Kinderen met en zonder beperkingen of ziekten groeien er gezamenlijk op. Ze helpen elkaar en leren van elkaar. Dit is opvang met maatschappelijke en persoonlijke meerwaarde.

Naast de kinderopvang huurt ook een aantal sociale ondernemers een ruimte in de Boshoeve.  

Energieleverend pand

De duurzaamheid van De Boshoeve zit ook in het gebouw. Het pand is gebouwd met verantwoorde mate­ rialen en levert zijn eigen energie. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen en wordt regenwater opgevangen en hergebruikt. Daarnaast is er veel aandacht voor een gezond binnen­ klimaat, zoals de kwaliteit van licht en lucht.

De Boshoeve is een prachtig voorbeeld van integrale duurzaam­heid, waarbij zorg voor de natuur, zorg voor de samenleving en zorg voor het individu elkaar versterken.En dat is precies wat initiatiefnemers, zorgonderneemster Eva Toele en de ontwikkelaars Timpaan, AW Groep en Vital PlaceS® voor ogen hadden.

De Boshoeve werd toen opgericht vanuit persoonlijke drijfveren en maatschappelijke betrokkenheid. Met hun persoonlijke visie hebben ze professionele marktpartijen weten
te inspireren en zo bij het project betrokken. Juist deze inhoudelijke verbinding maakt dat de ontwikkeling van de Boshoeve geslaagd is.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

Financiering

Triodos Bank is bij De Boshoeve financier van het vastgoed en het kinderdagverblijf. Want investeren in verduurzaming van gebouwen is goed voor het milieu, bespaart energie en dus kosten. En draagt daarmee bij aan menswaardige zorg en sociale samenhang.

De financiering van MFA De Boshoeve is mede tot stand gekomen dankzij steun van het Triodos NSGK Borgstellingsfonds , partner van Triodos Bank.

Gezinshuis de Brug

Gezinshuizen bieden kinderen een geborgen thuissituatie, ingebed in een professionele setting.

WVO Zorg

Met een krediet van Triodos Bank bouwde WVO Zorg een innovatief en energiezuinig nieuw pand.

Welkom bij Triodos Bank

Portretten zakelijk relaties zorg en welzijn
Onderneemt u in zorg of welzijn en kiest u hierbij bewust voor een persoonlijke benadering en zoekt u financiering? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

NSGK, voor het gehandicapte kind
Organisaties die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een handicap of jonge, startende ondernemers met een handicap kunnen een lening krijgen van het Triodos NSGK Borgstellingsfonds.

Meer energie voor zorg

Duurzame renovatie leidt tot een lagere energierekening. Zo blijft er meer geld over voor de zorg.