Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Case: TROM/De Hallen - Amsterdam

Nieuw leven voor oude tramremise


TROM/De Hallen - Amsterdam

De oude paardentramremise van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam achter de Kinkerstraat stond al jaren leeg. Architect Andre van Stigt besloot samen met Stadsherstel Amsterdam het monument een nieuw leven te geven. Nu is het weer het kloppende hart van Amsterdam West met bedrijven, winkels en een bioscoop.

 
Wat is het voor project?

Door de herontwikkeling van de tramremise is een historisch deel in de wijk weer tot leven gebracht. Het industriële rijksmonument stamt uit het begin van de twintigste eeuw en bestaat uit 1600 vierkante meter. Deze langgerekte hallen, waar de passage als dwarsverband dient, zijn kenmerkend voor dit gebouw met hoge architectonische en cultuurhistorische waarde. In Nederland is dit de enige remise die nog in deze vorm geconserveerd bleef. Zo is de oude drie-wegwissel bewaard gebleven; die is nu te bewonderen in het restaurant.

Wat maakt het bijzonder?

Niet alleen het pand is bijzonder, maar ook haar gebruikers. Het complex biedt onderdak aan diverse creatieve bedrijven en talenten, maar ook aan een hotel, diverse eetgelegenheden, kinderopvang, een bibliotheek, filmstudio's en een bioscoop. Laatstgenoemde gaat de 'Filmhallen' heten en heeft maar liefst negen zalen waaronder de historische Art-Deco Parisienzaal.  Dankzij de huur van de horeca en het hotel kunnen creatieve starters een ruimte huren met lage huurkosten. In de openbare passage worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waaronder de Local Goods Weekend Market met veel biologische producten uit de omgeving.

Waarom Triodos Bank?

Triodos Bank is een van de financiers van de herontwikkeling van de Hallen. Tijdens de uitvoering is onder andere een WKO-installatie (Warmte Koude) gebouwd en er werd overal ledverlichting toegepast. Daarnaast wordt het fietsgebruik gestimuleerd met de bouw van een grote stalling en een sociale fietsreparatiewerkplek in de Hallen.

Relatiemanager Duurzaam Vastgoed Rianne Koster zegt hierover: "Met behoud van de monumentale uitstraling van dit industrieel erfgoed is een nieuwe, prettige en levendige plek in de wijk ontstaan die bijdraagt aan de leefbaarheid van Oud West."

Bent u op zoek naar vergelijkbare financiering?

Voor financiering van duurzaam vastgoed bent u bij Triodos Bank aan het goede adres. Of dit nu om de herontwikkeling van een monumentaal pand gaat of om een pand dat aan de strengste energieprestatie normen voldoet zoals BREEAM. We hebben veel sectorexpertise in huis om samen met u als ontwikkelaar of eigenaar een financieringsconstructie te bedenken die een duurzame relatie en een betere wereld oplevert.

Welkom bij Triodos Bank

Portretten zakelijk relaties duurzaam vastgoed
Bent u een professionele belegger in duurzaam vastgoed en zoekt u financiering voor een duurzaam of te verduurzamen object?

Artikelen over duurzaam vastgoed

Hoe twee ondernemers kleinschalige zorg bieden in hun dorp

Lees meer ›

Bespaar op kosten en CO2: 7 tips voor zorgondernemers

Lees meer ›

Hoe dit vakantiepark de maandelijkse energierekening flink verlaagde

Lees meer ›

8 tips om jouw bedrijfspand of winkel te verduurzamen

Lees meer ›

3 tips om je bedrijfspand eenvoudig te verduurzamen

Lees meer ›