Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Case: Ko-Kalf - Doornspijk

Biologische veehouderij Ko-Kalf - Doornspijk

Ko van Twillert is een ondernemende boer die zich niet alleen bezig houdt met zijn veestapel. Hij produceert ook zonneenergie en beheert 50 ha natuurgebied met veel weidevogels. 

Wat is het voor project?

Ko-Kalf is een SKAL en EKO gecertificeerd bedrijf op de Veluwe dat een veestapel heeft met koeien van het ras Blonde d'Aquitaine.  Dit is een ras dat vet- en cholesterolarm vlees levert van uitzonderlijke kwaliteit. Alle dieren worden gehouden volgens de biologische veeteeltprincipes.

Dier- en milieuvriendelijkheid staan erg hoog aangeschreven. Ko-Kalf is een zogenaamd "gesloten bedrijf"; dit houdt in dat wij geen dieren aankopen, maar dat de fok en groei van de koeien geheel binnen het bedrijf plaatsvindt. Om inteelt te voorkomen wordt af en toe een nieuwe fokstier gekocht. Al het vee staat ingeschreven bij het stamboek. 

Wat maakt het bijzonder?

Ondernemer Ko van Twillert houdt zich ook bezig met natuurbeheer en duurzame energie. Door het uitrijden van ruige stalmest op land neemt de biodiversiteit toe van planten en insecten. Dit trekt weer diverse weidevogels aan. Ruim 50 ha weiland is in beheer als weidevogel- of natuurgebied. Het bedrijf voorziet vrijwel geheel in zijn eigen energie met zonnepanelen.

Waarom Triodos Bank?

Ko-Kalf laat zien dat verschillende facetten van het boerenbedrijf en maatschappelijk verantwoord ondernemen samen gaan en elkaar versterken. Niet alleen waar het zichtbaar is, maar in de gehele bedrijfsvoering. Daarnaast is een toenemende vraag naar lokale kwaliteitsproducten zoals het vlees van Ko-Kalf. Een groot gedeelte van de omzet komt binnen via de eigen webwinkel en daarnaast ook van levering aan lokale horeca.

Bent u op zoek naar vergelijkbare financiering?

Triodos Bank financiert ondernemers in de voedselketen van boer tot bord. We kiezen bewust voor ondernemers die op een biologisch of biologisch-dynamische manier voeding produceren, verwerken of verkopen. Wij financieren ondernemers
met een officieel erkend label (zoals SKAL, Demeter) of bezig zijn met te veranderen in biologisch of biologisch-dynamische productie.

Wij financieren

Wij financieren

Welkom bij Triodos Bank

Portretten zakelijk relaties landbouw en voeding
Zoekt u als ondernemer in biologische (-dynamische) landbouw en voeding financiering? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Financiering met certificering

Triodos Bank financiert ondernemers in biologische (-dynamische) landbouw en voeding. Zij moeten in het bezit zijn van een SKAL of Demeter certificering
(of van plan die te behalen).

logo SKAL bio controle

Logo Demeter