Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Waarom we graag duurzame ondernemers financieren

In de profit en non-profit sector

Duurzame ondernemers dragen bij een positieve verandering van de economie. Een economie die duurzamer is, groener en eerlijker. En dat is hard nodig, want simpelweg onontkoombaar. De mens maakt deel uit van een uiterst complex ecologisch systeem, waarin alles met alles samenhangt.

Eén van de grootste bedreigingen voor het evenwicht binnen dit systeem, is de mens zelf. Door de wereldwijd toenemende consumptie is de behoefte aan ondermeer voedsel en energie gestegen tot een niveau waarbij de aarde zelf niet in het zelfde tempo kan regenereren wat de mens opmaakt.

Verbinding en transparantie

Triodos Bank is zich als bank bewust van haar verantwoordelijke rol en kiest ervoor uitsluitend positieve veranderingen voor mens, milieu en samenleving te financieren. Dit doet de bank door het geld van mensen die dit tijdelijk óver hebben, in de vorm van leningen te verstrekken aan ondernemers die geld nodig hebben om hun duurzame initiatieven te kunnen ontplooien. Zonder uitzondering initiatieven in de reële economie en met ondernemers van vlees en bloed met wie wij een persoonlijke relatie aan kunnen gaan.

Iedereen, klant of geen klant, kan zelf eenvoudig online zien welke bedrijven en organisaties de bank financiert en zich een beeld vormen wat Triodos Bank met het geld van haar spaarders en beleggers in gang helpt zetten. Alle criteria die de bank daarbij hanteert, zijn ook openbaar.

Herstel van evenwicht

Onderneemt u net als Triodos Bank met hart en hoofd? Vindt u ook dat maatschappelijk en financieel rendement niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist kunnen versterken? En bent u op zoek naar financiering? Neem dan contact met ons op.

Welkom bij Triodos Bank

6zr-team-MKB-strips
Bent u een duurzame ondernemer in de profit of non-profit sector, die een een positieve bijdrage levert aan mens, milieu en maatschappij? Zoekt u financiering? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Frits Spangenberg (Motivaction)

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.Accepteer cookies