Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Waarom we graag duurzame energie financieren

Transitie naar een koolstofarme samenleving

De noodzakelijke transitie naar een koolstofarme samenleving biedt ondernemers kansen om projecten te ontwikkelen met voordelen voor mens en milieu.

Kansen voor duurzame energie

Met slechts 4,3% duurzaam opgewekte energie loopt Nederland (Hernieuwbare Energie in Nederland 2011, CBS) nog altijd flink achter op de gestelde EU klimaatdoelen om in 2020 ten minste 14% van alle energie duurzaam op te wekken. Met het recent gesloten energieakkoord is een stap in de goede richting gezet door afspraken te maken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Deze afspraken kunnen bijdragen aan betaalbare en schone energievoorziening op grotere schaal en biedt ondernemers kansen voor duurzame energie-initiatieven.

Ruim 30 jaar ervaring 

Triodos Bank financiert ruim 30 jaar ondernemers en projecten die energie besparen of energie opwekken op een duurzame manier. We richten ons vooral op initiatieven die grote impact hebben, zoals windparken of decentrale energiecoöperaties met een minimale financieringsbehoefte van 1 miljoen euro. 

Besparen en duurzame energie opwekken

Energie speelt volgens Triodos Bank een sleutelrol in de verduurzaming van de economie. Wij kijken naar een integrale aanpak: van besparen tot duurzaam opwekken.

Een groot gedeelte van de huizen en kantoren in Nederland kan veel zuiniger omspringen met energie. Bijvoorbeeld door beter te isoleren of energie efficiënter te gebruiken.
Voor individuele huizenbezitters hebben we al een hypotheek voor duurzame woningen . Maar ook professionele vastgoed- en woningbeheerders zoals woningcorporaties kunnen we helpen met financieringsoplossingen om panden te verduurzamen.

Van centraal naar decentraal

Lokale initiatieven om zelf energie op te wekken met zon of wind komen op steeds grotere schaal voor en gaan de concurrentie aan met de gevestigde energiemaatschappijen. Lokale energiecoöperaties bieden volgens Triodos Bank mogelijkheden om het aandeel duurzame energie te vergroten met minder afhankelijkheid van overheden.

Triodos Bank kan organisaties helpen met het financieren van investeringen in windmolens of zonnepanelen. Hiermee kunnen organisaties in de eigen energiebehoefte voorzien en het energieoverschot kan tegen betaling terug geleverd worden aan het elektriciteitsnet voor andere gebruikers. Zo kunnen een heleboel kleine producenten samen in een groot gedeelte van de benodigde energie voorzien. 

Deelt u als ondernemer deze visie? Bent u op zoek naar financiering? Neem dan contact met ons op. 

Wij financieren

Wij financieren

Welkom bij Triodos Bank

3zr-team-E&C-strips
Zoekt u als ondernemer in duurzame energie opwekking of energie besparing financiering? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.