Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Case: AVhuis - Breda

Duurzame samenwerking

AV-Huis

In het AVhuis werken allerlei bedrijven samen op het vlak van beeld, geluid, animatie, games en multimedia. De bewoners gebruiken samen diverse studio's voor film, geluid en fotografie en een kleine bioscoop. Daarnaast lunchen ze in dezelfde ruimte. Door het innovatieve concept kunnen zelfstandige ondernemers kennis en kunde met elkaar delen.

 

Wat maakt het bijzonder?

Het gebouw springt zuinig om met energie door maatregelen als zonnecellen op het dak, zonwerende beglazing, ondergrondse koude en warmte opslag, led-verlichting en hemelwaterinfiltratie. Dankzij deze verduurzaming kan het pand zelf in haar energiebehoefte voorzien en is het volledig klimaatneutraal.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

Waarom Triodos Bank?

Het AVhuis is deels gefinancierd uit het Triodos Groenfonds. Dit was mogelijk doordat het gebouw een groenverklaring voor duurzame nieuwbouw heeft. Deze verklaring maakt groene financiering onder gunstige voorwaarden mogelijk. Naast Triodos Bank zijn bij de financiering van het AVhuis ook Gemeente Breda, Provincie Noord Brabant en Victorum Investments betrokken.

Voor wie?

Het huis is gevestigd op de Triple O Campus in Breda waar bedrijven op het raakvlak van technologie en creatieve industrie zijn gevestigd. De Triple O Campus is ontwikkeld en gerealiseerd door Red Concepts.

Wij financieren

Welkom bij Triodos Bank

strip zakelijk mix 270x54
Zoekt u als duurzame ondernemer financiering? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De Triodos Toets voor Duurzaam Vastgoed

De Triodos Toets voor Duurzaam Vastgoed is onze methode om panden te beoordelen op hun (breed gedefinieerde) duurzaamheid. De toets, of afgeleiden daarvan, vormt de concrete en meetbare weerslag van de hier boven beschreven integrale visie op vastgoed. De toets beoordeelt gebouwen op vier hoofdcategorieën ('vier-P's'):

  • Profit: het gebouw is rendabel)
  • People: de gebruikers kunnen er prettig en gezond in werken)
  • Planet: het milieu wordt niet al te zwaar belast
  • Project: het gebouw voldoet aan de eisen op fysiek en ruimtelijk niveau

Elk van de vier hoofdcategorieën van het 'vier-P-model' wordt in de toets in subcategorieën tot in detail beschreven. De scores op de hoofd- en subcategorieën worden vervolgens gewogen en uiteindelijk volgt een beoordeling van het gebouw. We noemen een gebouw duurzaam als het op één van de vier hoofdcategorieën de score  'goed' krijgt en op de drie andere categorieën minstens één voldoende haalt.