Zo werkt een rekeningovername Triodos Internet Zaken Rekening

1) Vul het Aanvraagformulier Rekeningovername Triodos Internet Zakenrekening in:

 • De bestaande rekeninghouder ondertekent het formulier
 • De overnemende rekeninghouder ondertekent het formulier

N.B. De bestuurders (of vennoten, maten, eigenaar) moeten ondertekenen zoals zij staan vermeld in het uittreksel van de Kamer van Koophandel. Als er sprake is van een gezamenlijke bevoegdheid dan tekent u volgens de Statuten of Venootschapscontract zoals in het artikel ‘Vertegenwoordiging’ is bepaald. Triodos Bank moet in het bezit zijn van een kopie van de geldige legitimatiebewijzen van de bestuurders.

2) De overnemende partij vult het aanvraagformulier Internet Zaken Rekening in:

Vul het aanvraagformulier voor een Triodos Internet Zaken Rekening direct online in (vraag eventueel gelijk ook een Internet Zaken Rendement Rekening aan met ditzelfde formulier).

 • Heeft u een eenmanszaak, maatschap of V.O.F.? Dan kunt u het formulier digitaal afronden en hoeft u deze niet te printen.
 • Let op: zet in het formulier, onder de reden waarom u kiest voor Triodos Bank, dat het gaat om een ROV met daarbij het oude rekeningnummer.
 • Heeft uw bedrijf een andere rechtsvorm dan bovengenoemd? Print dan uw nieuwe aanvraag uit en stuur de onderstaande documenten mee:
  • Een kopie van de geldige legitimatiebewijzen van de ondertekenaars. Stuurt u een rijbewijs of een identiteitskaart op, dan moet u de voor-en de achterkant kopiëren.
  • Achtergrondinformatie over uw bedrijf of organisatie, dit kan bestaan uit verwijzing naar een website van uw bedrijf of organisatie, een brochure, businessplan of andere soortgelijke documentatie.
  • Kopie van de statuten van de organisatie.

3) Stuur de volgende documenten op:

 • Aanvraagformulier Rekeningovername Triodos Internet Zakenrekening.
 • Aanvraagformulier Internet Zaken Rekening (van de overnemende partij) inclusief alle benodigde bijlagen.

Stuur alle documenten naar:

Triodos Bank
Antwoordnummer 170
3700 VB in Zeist (postzegel is niet nodig).

Na ontvangst van alle bovenstaande stukken nemen wij uw aanvraag in behandeling. Indien aan alle voorwaarden is voldaan ontvangt zowel de bestaande rekeninghouder als de overnemende rekeninghouder binnen 10 werkdagen een bevestiging per brief van de omzetting.

Indien niet aan alle voorwaarden wordt voldaan nemen we via email contact op met de Bestaande rekeninghouder binnen 10 werkdagen.

N.B. Het betreft alleen de omzetting van een Triodos Internet Zaken Rekening. Wilt u een spaarrekening voor de nieuwe onderneming? Dan kunt u de oude Triodos Zaken Rendement Rekening opheffen en een nieuwe openen.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.