Voor wie is incassomachtigen

Ondernemers met een incassocontract van Triodos Bank kunnen naast papier incassomachtigen ook digitaal incassomachtigen.

Wat is digitaal Incassomachtigen?

Via uw website kunnen uw klanten een machtiging afgeven door, net als bij een iDeal-betaling, de machtiging via Internet Bankieren te autoriseren. Digitaal Incassomachtigen is snel, gemakkelijk, veilig en betrouwbaar.

Wat zijn de voordelen?

 • Uw administratie verloopt geheel digitaal,
 • Het is het rechtsgeldige alternatief voor online machtigen,
 • Efficiënt en betrouwbaar alternatief voor papieren machtigingen

Benieuwd hoe dit voor uw klanten werkt? Bekijk dan de online demo.

Kosten

U betaalt zelf de kosten van Digitaal Incassomachtigen op uw website. De kosten bedragen 0,75 per afgegeven machtiging. Daarnaast betaalt u de gebruikelijke kosten voor een incasso.

Hoe werkt het?

Triodos Bank biedt Digitaal Incassomachtigen aan in samenwerking met Equens/Worldline. Heeft u interesse, volg dan de volgende stappen:

 1. Meld u aan via het Aanvraag- en wijzigingsformulier voor Europees incassocontract. Maakt u al gebruik van Europese Incasso’s? Meld u dan aan via de Overeenkomst Digitaal Incassomachtigen.
 2. U ontvangt van ons het incassocontract. Deze dient u rechtsgeldig  te ondertekenen en retour te sturen.
 3. U ontvangt na verwerking door de bank een bevestigingsbrief.
 4. Log vervolgens in op de registratieportaal van Equens/Worldline. Kies zelf uw gebruikersnaam en vul uw e-mailadres in.
 5. U ontvangt een email met een link om uw wachtwoord te kiezen. Log in via de productieportaal van Equens/Worldline:
  Voer de verplichte gegevens in en maak een keuze tussen een ‘zelf bouwen' of een aansluiting via een specifieke Mandate Service Provider (MSP). MSP's zijn technische serviceproviders die kant-en-klare koppelingen bieden met het platform. Uw softwareleverancier kan u helpen bij de juiste keuze.
 6. U ontvangt een bericht van Triodos Bank als de aanvraag is goedgekeurd.

Gaat u het zelf bouwen?

 1. Download de benodigde implementatiedocumentatie en software libraries
 2. U ontvangt van ons een e-mail met een link naar de integratieomgeving en een testgateway. In de testomgeving kunt u ook een checklist vinden voor het testen.
 3. Na het testen, richt u de productieomgeving in. Voeg uw XML-signing certificaat toe in de productieomgeving en zorg ervoor dat u beschikt over SSL TLS 1.2. XML-berichten kunt u sturen naar deze gateway.

Of via een Mandate Service Provider

 1. Vind een Mandate Service Provider (MSP). Op de website van Currence vindt u een overzicht van gecertificeerde MSP's
 2. Geef uw MSP de opdracht om Digitaal Incassomachtigen op uw website te plaatsen en geef hierbij ook uw Digitaal Incassomachtigen 'merchant ID' door. De MSP geeft aan wanneer uw eerste live transactie in de productie omgeving kan plaatsvinden. XML-berichten kunt u vervolgens sturen naar deze gateway.
 3. Maak gebruik van de 'Huisstijl (Digitaal) Incassomachtigingen'. U mag hier niet van afwijken.

Uw klanten kunnen nu digitaal een machtiging afgeven. U krijgt na elke machtiging een XML-bericht via de StatusResponse met daarin het 'ISO pain0.12'.

Deze bestanden bewaart u voor uw eigen administratie. Via het portaal van Equens/Worldline kunt u daarnaast de machtigingen nog 1,5 jaar bekijken en downloaden.

 Vraag incasso aan 

Binnen 15 werkdagen krijgt u een reactie

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.