Wie kunnen gebruik maken van Europese Incasso's

Klanten met een Triodos Internet Zaken Rekening kunnen gebruik maken van Europese Incasso's. Voorwaarde is dat Triodos Bank uw aanvraag positief heeft beoordeeld. Europese Incasso's kunt u gebruiken wanneer:

  • U wilt incasseren van IBAN’s binnen heel Europa
  • U regelmatig betalingen ontvangt van debiteuren
  • U gebruik maakt van Triodos Bank Internet Bankieren

Het versturen en verwerken van facturen kost u iedere maand weer veel tijd. Door een incasso te gebruiken kunt u zelf incasseren van de rekening van uw debiteuren. Dit kunt u doen vanuit de Internet Bankieren omgeving of direct vanuit uw boekhoudpakket.

Zo ontvangt u uitstaande bedragen snel, gemakkelijk en op de afgesproken datum.

Wat zijn de voordelen?

  • Betalingen staan op de afgesproken datum op uw rekening (geen overschrijding van de betalingtermijn, geen extra financiering nodig);
  • Minder risico omdat u het boeken van uitstaande bedragen in de hand heeft; 
  • De kosten van het gebruik van incasso's zijn lager dan die van acceptgiro;
  • Gemakkelijk en efficiënt te beheren via Triodos Internet Bankieren of uw eigen boekhoudpakket. 
  • Bedragen incasseren binnen heel Europa.

Kosten

Wanneer u een incassocontract hebt betaalt u alleen de kosten voor incassotransacties en incassobatches. U vindt de kosten voor incasso dienstverlening in het kostenoverzicht van de Internet Zaken Rekening.

Europese Incassovarianten

Triodos Bank biedt u zowel de mogelijkheid van doorlopende Europese Incasso als ook de eenmalige Europese Incasso aan. U bepaalt zelf welke vorm het best bij uw bedrijfsvoering en administratie past.

Naast de papieren machtiging kunt u er ook voor kiezen om uw machtigingen digitaal te ontvangen. Digitaal Incassomachtigen is het rechtsgeldige online alternatief voor de papieren machtiging om daarmee diensten en producten eenmalig, periodiek of achteraf te betalen. Het is mogelijk om naast digitaal ook papieren machtigingen te (blijven) ontvangen. Lees hier meer over op www.incassomachtigen.nl.

Ook bieden wij de mogelijkheid om Europese Business-to-Business Incasso machtigingen op uw rekening te laten plaatsvinden.

Incasso vormen en formaten

Wilt u meer weten over de verschillende incassovormen? Bekijk voor meer informatie ons Handboek en Voorschriften Europese Incasso.
We ondersteunen ook het CAMT.053 formaat voor het downloaden van transactiegegevens. Bekijk de beschrijving van het CAMT.053 formaat.

 Vraag incasso aan 

Binnen 15 werkdagen krijgt u een reactie

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.