Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Boekhoudkoppeling

Koppel uw boekhouding aan uw Internet Zakenrekening

Automatisch uw boekhouding koppelen

 • Administratie op één plek beheren
 • Transacties worden automatisch verstuurd naar uw boekhoudpakket
 • Gratis en eenvoudig aanvragen via Internet Bankieren

Voor wie

Voor zakelijke klanten met een Triodos Internet Zaken Rekening die hun boekhouding willen koppelen aan hun Triodos Bank rekening(en).

Waarom uw boekhoudpakket automatisch koppelen?

Met een boekhoudkoppeling worden uw transacties automatisch verstuurd naar uw boekhoudpakket. U hoeft dus niet meer handmatig over te typen of documenten te uploaden. Dit scheelt tijd en voorkomt fouten.

Welke boekhoudpakketten kunt u koppelen?

U kunt uw Triodos Internet Zaken Rekening koppelen aan boekhoudpakketten van:

Zodra de koppeling actief is, communiceert de betreffende boekhoudleverancier dit met hun eigen klanten.

U regelt het eenvoudig

 1. Log in op Internet Bankieren, klik op 'Overzichten' in het menu links, vervolgens op 'Boekhoudpakket koppelen' en kies uw boekhoudpakket
 2. U gaat automatisch naar de omgeving van uw boekhoudpakket en volg de stappen
 3. U gaat automatisch weer terug naar Internet Bankieren
 4. Bevestig uw koppeling of wijziging met uw Identifier

Extra informatie

 • Een ingestelde koppeling kunt u altijd weer wijzigen of verwijderen
 • Iedere ochtend worden de laatste afschriften naar uw boekhoudpakket verzonden
 • Zorgt u ervoor dat uw administratie is bijgewerkt voor het koppelen. Na het koppelen kunt u niet bij ieder boekhoudpakket transacties standaard handmatig uploaden

Downloads

Handmatig uw boekouding koppelen

 • Administratie op één plek beheren
 • Betalingen en incasso's vanuit uw boekhoudpakket aanleveren in PAIN.008
 • Afschriften downloaden in MT940 en CAMT053

Voor wie

Voor zakelijke klanten met een Triodos Internet Zaken Rekening die hun boekhouding willen koppelen aan hun Triodos Bank rekening(en).

Boekhoudsoftware

De meeste boekhoudsoftwarepakketten bieden de mogelijkheid voor het opzetten van een debiteurenadministratie. U legt dan bijvoorbeeld de naam, het adres en het IBAN van uw debiteuren en crediteuren vast. U kunt er dan voor kiezen om uw administratie te koppelen aan uw Internet Zaken Rekening.

Wat zijn de mogelijkheden: Betalingen aanleveren vanuit uw boekhoudpakket

U kunt betalingen in batchvorm, in PAIN.001, vanuit uw boekhoudpakket uploaden naar Triodos Internet Bankieren. Heeft u zelf een softwarepakket ontwikkeld, dan vindt u de specificaties van PAIN.001 op www.betaalvereniging.nl.

Incasso's aanleveren vanuit uw boekhoudpakket

Heeft u een Europees Incassocontract met Triodos Bank afgesloten dan kunt u Europese Incasso's aanleveren via uw boekhoudpakket. Het formaat waarin u Europese Incasso's kunt aanleveren is PAIN.008. U vindt de beschrijving van het PAIN.008 formaat op www.betaalvereniging.nl.

Wilt u meer weten over Europese Incasso's download dan de "Handleiding en Voorschriften Europese Incasso".

Levert u betalingen en/of Europese Incasso's aan? Dan is het goed om te weten dat de instelling in de bestanden die aangeeft of betalingen gecomprimeerd of ongecomprimeerd op uw afschrift getoond moeten worden wordt overschreven met de instelling zodra die bij Triodos Bank bekend is. Standaard worden batchbetalingen gecomprimeerd op uw afschrift weergegeven.

Afschriften downloaden

Het is mogelijk om de afschriften van uw Triodos Internet Zakenrekening in te lezen in uw boekhoudsoftware. U gebruikt daarvoor de optie "Downloaden" in Internet Bankieren. Het downloaden van rekeninginformatie via Internet bankieren is kosteloos.

U kunt afschriften downloaden in de volgende formaten:

 • CSV
 • Excel
 • MT940
 • Structured MT940
 • CAMT053

Lees hier de beschrijving van het MT940 formaat en van CAMT.053 zoals Triodos Bank die beschikbaar stelt. De beschrijving van het structured MT940 formaat is o.a. opgenomen in de Handleiding en Voorschriften Europese Incasso.

Let op:
Elke bank heeft zijn eigen MT940 dialect. Kies daarom in uw softwarepakket Triodos Bank wanneer u een MT940 bestand van Triodos Bank wilt inlezen.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden. 

Kijk ook eens naar