Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Inspiratiebijeenkomst ‘Duurzame voeding in zorg’

Op dinsdagmiddag 29 november 2016

Inspiratiemiddag duurzame voeding in zorg 

Hoe een gezonde voedselketen de exploitatiekosten van een zorginstelling verbetert

Duurzaam, lekker en gezond eten en drinken in zorginstellingen verbetert de gezondheid en levenskwaliteit van cliënten, gaat voedselverspilling tegen en het levert bovendien een aanzienlijke kostenbesparing op.

Wilt hoe weten hoe u dit in binnen uw eigen instelling realiseert? Speciaal voor bestuurders en facilitair managers organiseren wij een inspiratiebijeenkomst rondom duurzame en gezonde voeding. Wij nodigen u van harte uit voor deze informatieve en smakelijke bijeenkomst.

Wat kunt u verwachten?

U ziet, hoort en ervaart u hoe een gezonde en duurzame voedselketen in uw instelling de kwaliteit van zorg verhoogt en tot kostenbesparing kan leiden. Jacques Dekker van Diverzio laat aan de hand van een geslaagde praktijkvoorbeelden zien hoe u dit realiseert. U krijgt inzicht in de impact van voedselverspilling en hoe u verspilling binnen uw instelling kunt verminderen. Prijswinnend gastronoom Erick Jan Wissink laat u zelf het verschil proeven en ervaren. Hij bereidt een aantal duurzame en gezonde voorbeeldgerechten voor u. Na een dessert en koffie gaat u met concrete handvatten voor implementatie in uw eigen organisatie naar huis.


Introducees?

Deze bijeenkomst is voor genodigden van Triodos Bank. Kent u iemand voor wie deze bijeenkomst interessant is of wilt u iemand meenemen uit uw organisatie? Introducees zijn van harte welkom.

Programma

16.30 uur Ontvangst
Met een bijzonder hapje en drankje 
17.00 uur Opening en welkom
Door: Daniël Povel, directeur zakelijke relaties Triodos Bank
17.15 uur Voeding en gezondheid
Door: Prof. Dr. Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie aan de Wageningen Unversiteit en Researchcentrum
17.45 uur Duurzame voeding levert meer op dan het kost
Door: Jacques Dekker, Stichting Diverzio
18.15 uur Proeverij - duurzame voeding beleven
19.00 uur De impact van voeding in zorg Door: Jorrit Kiewik, Youth Food Movement
19.15 uur Praktijkcase: een gezonde voedselketen in de prakrijk
19.30 uur  Terugblik en afsluiting
Door: Daniël Povel, directeur zakelijke relaties Triodos Bank
19.40 uur  Netwerken en napraten
Met koffie en een dessert
 

Praktische informatie

Hoofdkantoor Triodos Bank

Locatie

Triodos Bank
Nieuweroordweg 1
3704 EC Zeist

Bekijk de routebeschrijving

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 22 november 2016.

Vragen?

Stuur een bericht of bel ons via
030 - 69 42 700

Jacques Dekker - Diverzio

Stichting Diverzio helpt smakelijk en gezond eten beschikbaar te maken voor patiënten, bewoners, professionals en bezoekers van onder andere zorg en welzijnsinstellingen, en heeft de afgelopen jaren concrete resultaten behaald op het gebied van verduurzaming van de maaltijdvoorziening in de zorg. Jacques Dekker is strategisch adviseur bij Diverzio en deelt de kennis en ervaring van Diverzio uit gerealiseerde projecten met u.

Lees meer over Diverzio

Jacques Dekker Diverzio  

 

Onze visie op zorg en welzijn

Drieluik zorg WVO  


Triodos Bank zet zich al jaren in voor duurzame en mensgerichte zorg. Iedereen verdient zorg die persoonlijk, aandachtrijk en belevingsgericht is. Een duurzame voedselketen binnen een instelling draagt hier aan bij. Het verhoogt de levenskwaliteit van cliënten en bewoners, het leidt tot minder voedselverspilling en zorgt bovendien voor kostenbesparing.

> Lees meer over onze visie op zorg & welzijn