Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Zo versnel je de verandering

Triodos Hart-Hoofd Ondernemers 2018: een terugblik

Terugblik-2018_610_v1

Inspiratie en verbinding stonden centraal tijdens Hart-Hoofd Ondernemers op 29 mei jl. Ruim 300 ondernemers en Triodos medewerkers luisterden naar keynote speaker Kees Vendrik, hoofdeconoom bij Triodos Bank. Hij gaf de urgentie aan om de energietransitie te versnellen, en riep alle ondernemers op om hieraan bij te dragen.

De ondernemers uit het panel gaven vervolgens inzichten en handvatten hoe de deelnemers zelf in actie kunnen komen. Duidelijk werd dat iedere ondernemer, hoe groot of klein je bedrijf ook is, of in welke sector je ook werkzaam bent, iets kan doen om bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Onder het genot van heerlijk streetfood van het foodplein werden de bezoekers in verschillende keuzesessies geïnspireerd door verhalen en ervaringen van andere ondernemers. Door met elkaar verder praten over de energietransitie en over andere thema’s als landbouw & voeding, circulariteit en sociale cohesie. 

We kijken terug op een zeer geslaagde avond. Was u één van de aanwezigen, dan hopen we dat u interessante gesprekken heeft gevoerd en vol inspiratie weer naar huis bent gegaan. Kon u er helaas niet bij zijn, dan kijken we ernaar uit u een volgende keer te ontmoeten.

Bekijk voor een impressie van de avond de korte video die we hebben gemaakt, of bekijk de foto's.

pixel

Energietransitie op dekleurvangeld.nl

Prinsjesdag 2018: boter bij de verkeerde vis

Lees meer ›

10 tips om autogebruik te verminderen bij jouw medewerkers

Lees meer ›

Vergroenen zakelijk verkeer: tijd van vrijblijvendheid is voorbij

Lees meer ›

Biologisch, veganistisch en nu ook duurzaam thuis bezorgd

Lees meer ›

Van het gas af: simpeler wordt het niet, schoner wel

Lees meer ›

Keynote speaker: Kees Vendrik, Triodos Bank

Kees Vendrik is hoofdeconoom van Triodos Bank. Hij houdt zich in deze functie bezig met onderzoek naar financiële, sociale en politieke vraagstukken en het stimuleren van de dialoog over geld en duurzaamheid. Daarnaast leidt hij de sectortafel 'elektriciteit' in opmaat naar het nationaal Klimaat- en energieakkoord en is hij actief als lid van de raad van advies van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

> Bekijk de columns van Kees Vendrik op De Kleur van Geld en het Financieele Dagblad

Kees Vendrik portret breed

Pieter van der Gaag, duurzaam ondernemer

p_van_der_gaag-03a

Pieter van der Gaag is al meer dan 20 jaar actief voor duurzaamheid bij maatschappelijke organisaties, bij financiële instellingen en nu als ondernemer. Hij is mede-eigenaar en oprichter van duurzaam warenhuis en duurzaam merkenplatform Next Way of Living.nl. Daarnaast levert hij interim- en advies diensten voor zijn adviesbureau Niet Onverschillig. Het begeleiden van organisaties in de transitie naar een duurzame economie staat centraal bij wat hij doet.

Robin Berg, Smart Solar Charging

RobinBerg

Robin Berg (1970) is ondernemer in Utrecht. Met zijn bedrijf LomboXnet realiseerde hij een eigen glasvezelnet in Utrecht-West waar inmiddels bijna 5.000 bewoners en ondernemers in Utrecht gebruik van maken. Sinds 2008 investeert LomboXnet in zonnepanelen op schooldaken en slimme zongestuurde laadoplossingen voor elektrische auto’s. Robin Berg is nu directeur van het consortium Smart Solar Charging waarin partijen als Renault, Stedin, Gemeente Utrecht en Triodos samenwerken aan de bouw van een nieuw schoon energie- en mobiliteitssysteem.

Hilde van Dijk, Slim Opgewekt

hildevandijk

Hilde van Dijk is de oprichter van Slim Opgewekt. Deze onderneming verduurzaamt scholen door ze te helpen energie te besparen, zonnestroom op te wekken en kinderen bewust te maken van stroomgebruik. Ze zijn de enige organisatie in Nederland die in hun aanpak duurzame techniek, advies en educatie combineren. Ze zijn al op 85 scholen actief, en inmiddels ook bij sportclubs en zorginstellingen.

Jeroen Robbers, De Terp

jeroenrobbers

Ondernemer Jeroen Robbers startte De Terp in 1985 als biologische tuinderij op één hectare. De Terp is een gemengd biologisch landbouwbedrijf met akkerbouw en veehouderij. Inmiddels is De Terp uitgegroeid tot een volwaardig gemengd familiebedrijf met bijna 100 hectare. Zijn bedrijf - huisleverancier van Albert Heijn - investeerde onlangs fors in verdere verduurzaming. De Terp is inmiddels CO2-neutraal.

Patty Zuidhoek, Triodos Bank

Patty Zuidhoek, directeur Zakelijke Relaties bij Triodos Bank Nederland, is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan duurzame ondernemers.

Patty_Triodos_363KL