Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Zo versnel je de verandering

Triodos Hart-Hoofd Ondernemers. U komt toch ook?

DeHallen610

Komende dinsdag is het zover: Triodos Hart-Hoofd Ondernemers vindt dan plaats. Dé avond speciaal voor ondernemers en bestuurders die richting geven aan duurzame verandering. Dit jaar in het teken van de energietransitie.

Versnel naar een schoon klimaat

Om de doelstellingen van het Klimaatverdrag van Parijs te halen moet er nog veel gebeuren. We weten allemaal dat we onze CO2-uitstoot moeten verminderen en energie moeten besparen. Maar hoe is het werkelijk gesteld met ons klimaat, en wat kunt u als ondernemer doen om uw positieve impact te vergroten? Hoe versnellen we samen de verandering?

Wat kunt u verwachten?

16.00 uur

Ontvangst

16.30 uur

Welkom door Patty Zuidhoek, directeur Zakelijke Relaties Triodos Bank

16.45 uur

Kees Vendrik, hoofdeconoom Triodos Bank, met een inleiding op het thema energietransitie

“Wil ‘Parijs’ nog haalbaar zijn, dan moet vóór 2020 de trendbreuk een feit zijn.”

17.15 uur 

Talkshow onder leiding van Pieter van der Gaag, duurzaam ondernemer en presentator

Doe mee met een dialoog over de noodzaak van en oplossingen voor een snelle energietransitie met ondernemers en experts: Robin Berg (Smart Solar Charging), Hilde van Dijk (Slim Opgewekt) en Jeroen Robbers (De Terp).

18.00 uur 

Inspiratiesessies

Ontvang frisse en verrassende inzichten tijdens korte inspiratiesessies van duurzame ondernemers. Over thema’s als CO2-besparing, circulariteit, sociale cohesie en food&agri. Van onder andere MUD Jeans, Social Enterprise NL, Slim Opgewekt, Specialisterren, Helen Dowling Instituut, Neleman Organic Wine, Driekant BakkerijXpositron/Fit our Future, en Urban Labs.
Ontmoet daarnaast 350 andere ondernemers op het foodplein.

20.30 uur

Borrel 

> Bekijk hier welke bedrijven en organisaties zich al hebben aangemeld
> Bekijk de impressievideo van vorig jaar

Praktische informatie

Datum: dinsdag 29 mei a.s.
Tijd: 16.00 - 22.00 uur
Locatie: De Hallen Amsterdam

Beeld De Hallen resize 290x250

Triodos Bank is medefinancier van de herontwikkelde tramremise De Hallen in Amsterdam-West. Het industrieel rijksmonument heeft een hoge architectuur- en cultuurhistorische waarde. Het Hallencomplex huisvest onder meer De Hallen Studio's, De FilmHallen, een hotel, bibliotheek en in de lange Passage zijn diverse winkels.

Keynote speaker: Kees Vendrik, Triodos Bank

Kees Vendrik is hoofdeconoom van Triodos Bank. Hij houdt zich in deze functie bezig met onderzoek naar financiële, sociale en politieke vraagstukken en het stimuleren van de dialoog over geld en duurzaamheid. Daarnaast leidt hij de sectortafel 'elektriciteit' in opmaat naar het nationaal Klimaat- en energieakkoord en is hij actief als lid van de raad van advies van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

> Bekijk de columns van Kees Vendrik op De Kleur van Geld en het Financieele Dagblad

Kees Vendrik portret breed

Pieter van der Gaag, duurzaam ondernemer

p_van_der_gaag-03a

Pieter van der Gaag is al meer dan 20 jaar actief voor duurzaamheid bij maatschappelijke organisaties, bij financiële instellingen en nu als ondernemer. Hij is mede-eigenaar en oprichter van duurzaam warenhuis en duurzaam merkenplatform Next Way of Living.nl. Daarnaast levert hij interim- en advies diensten voor zijn adviesbureau Niet Onverschillig. Het begeleiden van organisaties in de transitie naar een duurzame economie staat centraal bij wat hij doet.

Robin Berg, Smart Solar Charging

RobinBerg

Robin Berg (1970) is ondernemer in Utrecht. Met zijn bedrijf LomboXnet realiseerde hij een eigen glasvezelnet in Utrecht-West waar inmiddels bijna 5.000 bewoners en ondernemers in Utrecht gebruik van maken. Sinds 2008 investeert LomboXnet in zonnepanelen op schooldaken en slimme zongestuurde laadoplossingen voor elektrische auto’s. Robin Berg is nu directeur van het consortium Smart Solar Charging waarin partijen als Renault, Stedin, Gemeente Utrecht en Triodos samenwerken aan de bouw van een nieuw schoon energie- en mobiliteitssysteem.

Hilde van Dijk, Slim Opgewekt

hildevandijk

Hilde van Dijk is de oprichter van Slim Opgewekt. Deze onderneming verduurzaamt scholen door ze te helpen energie te besparen, zonnestroom op te wekken en kinderen bewust te maken van stroomgebruik. Ze zijn de enige organisatie in Nederland die in hun aanpak duurzame techniek, advies en educatie combineren. Ze zijn al op 85 scholen actief, en inmiddels ook bij sportclubs en zorginstellingen.

Jeroen Robbers, De Terp

jeroenrobbers

Ondernemer Jeroen Robbers startte De Terp in 1985 als biologische tuinderij op één hectare. De Terp is een gemengd biologisch landbouwbedrijf met akkerbouw en veehouderij. Inmiddels is De Terp uitgegroeid tot een volwaardig gemengd familiebedrijf met bijna 100 hectare. Zijn bedrijf - huisleverancier van Albert Heijn - investeerde onlangs fors in verdere verduurzaming. De Terp is inmiddels CO2-neutraal.

Patty Zuidhoek, Triodos Bank

Patty Zuidhoek, directeur Zakelijke Relaties bij Triodos Bank Nederland, is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan duurzame ondernemers.

Patty_Triodos_363KL