In een periode van acht maanden neemt u deel aan vijf ontmoetingen met een selecte groep van vijftien ondernemers. Tijdens deze ontmoetingen staan uitwisseling, inspiratie, verdieping en ondernemerschap centraal.
Samen met experts en andere ondernemers ontwikkelt u aan de hand van praktijkcases handvatten voor het geven van een impuls aan uw onderneming. De vijf ontmoetingen hebben elk hun eigen thema met duurzaamheid als basis:

  • Leiderschap
  • Financieel management
  • Marktstrategie
  • Menskracht
  • Duurzame impact

Financieel management

De ontmoeting op 8 december 2016 had als thema Financieel Management en vond plaats in de Metaal Kathedraal, een voormalige kerk en later metaalfabriek die is omgetoverd tot een culturele en ecologische broedplaats. Maureen Baas, initiatiefnemer van de Metaal Kathedraal vertelde over de ontstaansgeschiedenis en over haar uitdagingen als ondernemer op deze plek.

Financiering van groei en workshop

Matthijs Bierman, Directeur Triodos Bank Nederland, sprak met ons over het financieren van groei en het effect van verschillende financiering op de zeggenschap over en onafhankelijkheid van je onderneming. Daniël Povel liet samen met collega's zien hoe de Bank naar ondernemingen kijkt en gaf de opdracht diezelfde lens te gebruiken voor je eigen onderneming. Door dit uit te tekenen werd helder waar risico’s zitten. Na verkregen inzichten konden we in het tweede deel van de workshop aan de slag met hoe deze risico’s te managen door sturingsgetallen en key-indicatoren te definiëren en wisselden we ervaringen uit tijdens het diner.

‘Melting the ice in the heart of men. The stronger the heart beat, the healthier mankind is.’

De ethische kant van geld en rijkdom werd besproken met Mr. Angangaaq, een Eskimo-Kalaalit leider uit Groenland. Tijdens een intieme en indringende sessie bij het haardvuur in ‘De Dome’ gaf hij ons een inkijkje in het leven als Eskimo. Hij sprak over het smelten van de grote ijskappen, klimaatverandering en onze rol als individu daarin en we ondergingen een bijzonder ritueel. Zijn boek ‘Smelt het ijs in je hart’, een pleidooi voor spirituele klimaatverandering, krijg je deze week toegestuurd.

> Bekijk de groepsfoto en de foto-impressie van deze ontmoeting

Achtergrondinformatie 2e bijeenkomst

Over Mr Angangaaq

Lees zijn verhaal op de Kleur van Geld

Of bekijk zijn eigen webiste icewisdom.com

Over de Methaalkathedraal

Lees het artikel Kerk wordt cultureel mekka op de Kleur van Geld

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies