Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Gezonde voeding voor iedereen?

Kinderen eten onvoldoende verse groente

De principes van de biologische landbouw houden de belofte in van gezond voedsel. Dat is mooi, want er komt steeds meer aandacht voor gezonde voeding. Maar veel mensen in Nederland eten ongezond. Neem bijvoorbeeld kinderen: in sommige wijken eet slechts twee (!) procent van de kinderen voldoende verse groente. De stap van geen groente naar wel groente eten is daar een veel grotere stap dan van reguliere- naar biologische groente.

Relevantie van biologisch

Hoe kan de biologische sector hier toch een rol spelen - en haar relevantie verder vergroten? "Juist de biologische sector kan met al haar kennis van teelt en gewassen, mensen die ongezond eten in aanraking brengen met gezond voedsel," stelt Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid en directeur van de afdeling gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit en het VU MC.

Op welke manier, dat licht hij in de video hieronder toe. Het geeft een korte samenvatting van de lezing die Seidell gaf tijdens het Biocongres in restaurant Fifteen in Amsterdam op 8 oktober 2013.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

Triodos Bank en duurzame landbouw en voeding

Triodos Bank financiert al sinds haar oprichting ondernemers in de gehele voedselketen, van de grond tot op het bord.

Wij financieren

Wij financieren

Meer weten over een zakelijk krediet?

strip zakelijk mix 270x54
Zoekt u als duurzame ondernemer financiering? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.