Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

3 duurzame energietips voor ondernemers

Steeds meer ondernemers zijn kritisch op hun energieverbruik en proberen hun bedrijf zo duurzaam mogelijk in te richten. Wat kunt u als ondernemer zelf doen om energie te besparen? We hebben een aantal maatregelen op een rij gezet.

Koop gezamenlijk in

Is uw onderneming dicht bij andere bedrijven gevestigd, dan loont het vaak om de krachten te bundelen en gezamenlijk in te kopen. Denk hierbij niet alleen aan inkoop van goederen, maar bijvoorbeeld ook aan inkoop van energie. Naast een vermindering van de uitstoot van transport, levert het u ook gedeelde, en dus lagere transport- en inkoopkosten op.

Gebruik led-verlichting

Vervang uw oude TL-verlichting door led-verlichting. Led-verlichting is energiezuiniger en gaat veel langer mee dan traditionele verlichting.

Vraag subsidie aan

Wist u dat u wanneer u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie gebruik kunt maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA)? U mag dan 41,5% van uw investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van uw onderneming. Lees meer hierover op www.rvo.nl

Bron: www.senergy-consult.nl, www.mkbservicedesk.nl, www.rvo.nl
Hier vindt u nog veel meer duurzame energietips.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.