Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Ontdek het gemak van duurzaam beleggen

En laat uw geld werken aan een duurzame toekomst

Maak meer impact weken

Wilt u uw positieve invloed verder vergroten? En kans maken op een hoger financieel rendement dan bij sparen? Beleg dan in een van de duurzame Triodos fondsen of in Triodos Bank zelf.

Triodos beleggen met positieve impact

Als u belegt bij Triodos Bank laat u uw geld werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele impact. Tegelijkertijd bouwt u aan uw vermogen.

  • Met uw geld stimuleert u de groei van duurzame bedrijven en projecten. En helpt u bedrijven om positief te veranderen en duurzamer te worden.
  • Uw verwachte rendement is op langere termijn hoger dan bij sparen.
  • U kiest bij ons gemakkelijk een breed themafonds. Of een fonds met een specifiek thema dat past bij uw interesse en doelstelling.
  • U kunt ook laagdrempelig starten met maandelijks beleggen, dat kan al vanaf € 25 per maand.
  • Maak Meer Impact-weken: beleg tot en met 31 oktober 2018 zonder aankoopkosten (normaal 0,4%). Triodos Groenfonds is uitgesloten van dit aanbod.

Zelfstandig beleggen bij Triodos Bank

Bij Triodos Bank belegt u geheel zelfstandig en op eigen initiatief. Dit betekent dat u via de website aandelen kunt aankopen en verkopen. Triodos Bank geeft u hierbij geen advies. De dienstverlening die we aanbieden is ‘execution only’.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden. 

Aan u de keus: wilt u sparen of beleggen?

 

 Sparen

 

Beleggen

-

De marktrentes zijn historisch laag. Met sparen heeft u nu een relatief laag rendement.

+

Met beleggen heeft u kans op een hoger rendement dan op uw spaarrekening.

+

U loopt geen risico dat uw inleg minder waard wordt.

-

Uw beleggingen kunnen minder waard worden. Beleg daarom altijd met geld dat u voor langere tijd kunt missen.

Check of beleggen bij u past

Teaser 5luik pioneerfund

Beantwoordt u onderstaande vragen met 'Ja'?
Dan kan beleggen bij Triodos Bank interessant voor u zijn.

 

 

Ik wil kans maken op een hoger rendement dan ik op mijn spaarrekening krijg.Ik wil beleggen met geld dat ik voor langere tijd kan missen (meer dan 5 jaar).Ik krijg geen slapeloze nachten als mijn beleggingen in waarde schommelen.Ik vind het acceptabel wanneer ik (een gedeelte) van mijn inleg verlies

Handige tips voor als u start met beleggen

Het Muziekpakhuis 5-luik

Met beleggen maakt u kans op een hoger rendement, maar loopt u ook risico.
Bent u beginnend belegger? Dan hebben we wat tips voor u.


Beleg alleen met geld dat u over hebt
Met beleggen maakt u kans op een hoger rendement dan op uw spaarrekening. Maar je beleggingen kunnen ook minder waard worden. Zorg er daarom voor dat u (spaar)geld overhoudt voor onverwachte uitgaven.

Beleg voor de langere termijn
Beleg altijd met geld dat u niet direct nodig hebt, maar dat u voor langere tijd (minstens 5 jaar) kunt missen.

Spreid risico
Door in beleggingsfondsen te beleggen, spreid u uw risico. Een goede spreiding over aandelen en obligaties in verschillende sectoren verlaagt het risico van belegd geld. 

Risico’s van beleggen

Urban cacao produceert chocolade, patisserie en ijs van natuurlijke grondstoffen.

Als u belegt, loopt u onder andere risico’s door wijzigingen in de economie en veranderende wetten en regels. U bepaalt zelf welk risico u acceptabel vindt.

Bij Triodos Bank belegt u geheel zelfstandig en op eigen initiatief. Dit betekent dat u zelf via de website aandelen kunt aankopen en verkopen. Triodos Bank geeft u hierin geen advies. De dienstverlening die we aanbieden is ‘execution only’.

Door te beleggen in fondsen spreidt u uw risico.Het risico verschilt per fonds. Met de ‘Risicometer’ kunt u het risico van het fonds vergelijken met andere fondsen.Lees altijd de ‘Essentiëlele Beleggingsinformatie’. Hierin staat alles over het mogelijk rendement en risico.Bekijk welke rendementen in het verleden zijn behaald. Behaalde rendementen bieden geen garantie.Neem de beslissing om een beleggingsfonds te kopen in ieder geval ook op basis van het prospectus.U kunt het aankooprisico verkleinen door op verschillende momenten, bijvoorbeeld maandelijks een kleiner bedrag te beleggen.Als u op een bepaald moment een specifiek bedrag nodig heeft, dan is beleggen minder geschikt voor u.

Keuzehulp voor een beleggingsfonds

Teaser Fair Share Fund - Dawn

Wilt u beleggen in een Triodos beleggingsfonds? Al onze fondsen beleggen in bedrijven of projecten met maatschappelijke, ecologische en/of culturele impact. Zo kunt u beleggen in verschillende thema’s op basis van uw doel of belangstelling. Met een klein of groter risico.

 

Kies bijvoorbeeld het Triodos Multi Impact Fund als u via één fonds in meerdere thema’s wilt beleggen. Van duurzame handel en biologische voeding tot duurzame energie en microkrediet. Wereldwijd beleggen in positieve verandering in één fonds met een klein risico.

Met het Triodos Fair Share Fund, ondersteunt u met uw geld ondernemers in ontwikkelingslanden en loopt u een vrij klein risico.