Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Jaarcijfers Triodos beleggingsfondsen 2009

26-02-2010 | Het totaal vermogen onder beheer van Triodos beleggingsfondsen groeit in 2009 met 31% tot EUR 1,6 miljard.  In 2008 was nog sprake van een daling van 6%.

In nagenoeg alle beleggingssectoren is groei gerealiseerd. Uitschieter is Triodos Cultuurfonds dat bijna verdubbelt in fondsvermogen. Triodos Microfinance Fund dat in maart 2009 is gelanceerd eindigt het jaar met een fondsvermogen van EUR 39,3 miljoen. Dit fonds stelt  institutionele en private banking klanten in de gelegenheid te beleggen in succesvolle microfinancieringsinstellingen wereldwijd. Alleen Triodos Vastgoedfonds daalt fractioneel in fondsvermogen.

Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variƫren van microfinanciering, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, duurzaam vastgoed en beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid en een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling. De directie over de beleggingsfondsen wordt gevoerd door Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank NV.

Het gehele persbericht kunt u hieronder downloaden: