Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service particuliere klanten

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Mijn woning gaat van energielabel F naar C, wanneer gaat de lagere rente in?

Heeft u uw woning energiezuiniger gemaakt en heeft u daardoor een beter energielabel? Geeft u dan direct de documenten van uw nieuwe energielabel en Energie-Index aan ons door. Wij zorgen er dan voor dat u vanaf de eerstvolgende rentebetaling de rente betaalt die hoort bij het nieuwe energielabel van uw woning.

Welke rente ga ik betalen wanneer ik mijn energielabel verbeter?
Als u uw rente vastzet voor een bepaalde periode dan ‘klikken’ we als het ware de rente vast voor de periode die we hebben afgesproken. Wanneer u tijdens de rentevastperiode uw energielabel verbetert, dan blijft de afgesproken rente tijdens de afgesproken rentevastperiode hetzelfde. U betaalt minder omdat u een korting krijgt. De rentekorting bedraagt 0,1% per verbeterde energielabelstap. Gaat u bijvoorbeeld van energielabel C naar energielabel A, dan krijgt u een rentekorting van 0,2% op de rente die u heeft afgesproken.Wanneer de rentevastperiode afloopt en u sluit een nieuwe rentevastperiode af, dan betaalt u de rente die op dat moment behoort bij uw energielabel.

Waarom krijg ik geen korting op de nu gepubliceerde rente?
De hypotheekrente kan stijgen en dalen. Wanneer u uw energielabel heeft verbeterd en de rente is in de tussentijd gestegen. Dan kan de situatie ontstaan dat u meer zou moeten betalen dan u eerder betaalde. Ondanks dat u een verbetering heeft doorgevoerd.

Mijn huidige rente is nog niet gebaseerd op een energielabel. En mijn woning heeft nu wel een energielabel. Wat gebeurt er met de rente?
Is de huidige rente van uw woning nog niet gebaseerd op het energielabel van de woning en heeft u nu wel een energielabel? Dan gaat het rentetarief dat bij het energielabel hoort in op het moment dat de huidige rentevastperiode afloopt.

Kijk hier op onze website voor meer informatie over energielabels en energie besparen.

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar:

Alle veelgestelde vragen over 'Energielabel en hypotheekrente'

Contact

Neem contact op met Triodos Bank