Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Uw Triodos Rekeningen rond de jaarwisseling 2017-2018

Het einde van 2017 is in zicht. U ontvangt aan het begin van 2018 financiële informatie van ons. Wat kunt u verwachten? Hieronder zetten wij voor u het een en ander op een rijtje.

Betalen

Sparen

 • De rente die u heeft opgebouwd in 2017 schrijven wij in de eerste tien dagen van januari 2018 bij op uw rekening. De valutadatum van deze boeking is 1 januari 2018. 
 • U vindt de rente niet op uw financieel jaaroverzicht. U hoeft de rente niet apart op te geven bij de Belastingdienst.
 • Het rentebedrag vindt u terug in Internet Bankieren, in Mobiel Bankieren of op uw eerste rekeningafschrift.

Beleggen

 • Let op: De aankoop van aandelen Triodos Groenfonds is tijdelijk niet mogelijk.
 • Voor uw aangifte inkomstenbelasting 2017 heeft u het saldo van uw beleggingen nodig per 1 januari 2017. U vindt het saldo:
  - Op uw financieel jaaroverzicht dat u in de loop van januari 2018 ontvangt.
  - Uw financieel jaaroverzicht van 2017 is half januari 2018 digitaal beschikbaar.

Belastingvoordeel voor maatschappelijke beleggingen

 • Er is in 2017 een algemene vrijstelling van € 25.000 per persoon. Echtparen en samenwonenden met een fiscaal partnerschap zijn voor € 50.000 vrijgesteld.
 • In 2017 geldt voor beleggingen in het Triodos Groenfonds een vrijstelling van vermogensrendementsheffing tot maximaal € 57.385 per belastingplichtige. 
 • Wilt u in aanmerking komen voor deze vrijstelling? Dan moeten de aandelen op 1 januari 2017 in uw bezit zijn. 
 • Naast deze vrijstelling van vermogensrendementsheffing van 0,86%-1,62% ontvangt u voor maatschappelijke beleggingen een heffingskorting van netto 0,7% van het vrijgestelde bedrag in 2017. Deze korting trekt u af van de inkomstenbelasting en/of premie volksverzekeringen die u verschuldigd bent.

Hypotheken

 • Wilt u gebruik maken van uw recht om maximaal 15% van uw hypotheekbedrag boetevrij af te lossen? U kunt  uw (extra) aflossing uiterlijk op vrijdag 22 december voor 13.00 uur op onze rekening overmaken. Klik hier om naar Mijn Hypotheek te gaan en uw aflossing in te voeren.
 • Heeft u een bouwdepot en wilt u dit jaar nog declaraties indienen? U kunt tot donderdag 21 december 2017 uw nota’s digitaal invoeren. Klik hier om naar uw Mijn Hypotheek te gaan en uw nota’s in te voeren. 

Belasting

Voor specifieke vragen voor uw aangifte verwijzen wij u naar de toelichting op uw aangifteformulier. U kunt ook contact opnemen met de belastingdienst via 0800 0543 of via www.belastingdienst.nl. Triodos Bank is wettelijk verplicht de Belastingdienst te melden welke vermogensbestanddelen, inclusief rente en/of dividenden, u aanhoudt bij Triodos Bank.

Meer informatie voor uw belastingaangifte vindt u op uw financieel jaaroverzicht.

Uw belastingaangifteformulier wordt voor-ingevuld door de Belastingdienst. Triodos Bank werkt er aan mee dat de aangifte voor de inkomstenbelasting zoveel mogelijk automatisch vooraf wordt ingevuld.. U kunt er dan voor kiezen dat de gegevens die bij de Belastingdienst bekend zijn, direct in uw aangifteformulier worden gezet. Wij adviseren u de gegevens die de Belastingdienst in uw aangifteformulier heeft gezet zorgvuldig te controleren.

Heeft u hulp nodig of is er iets niet helemaal duidelijk? Bel dan gerust met de mensen van Triodos Bank. Houd u rekening met de aangepaste openingstijden rondom de feestdagen.

De mensen van Triodos Bank wensen u een voorspoedig 2018!