Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Beleggen op basis van duurzaamheidscriteria

Expertise van Triodos Bank

Beleggen op basis van duurzaamheidscriteria vereist specifieke expertise. Als klant van Private Banking profiteert u van de jarenlange ervaring van Triodos Bank. We bekijken stap voor stap welke bedrijven in aanmerking komen voor onze beleggingsportefeuilles. En als we bedrijven hierin hebben opgenomen, blijven we met hen in dialoog.

Hoe we bedrijven selecteren

Een bedrijf komt niet zomaar voor onze duurzame beleggingsportefeuilles in aanmerking. We selecteren voor u alleen die bedrijven die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria. In de 'selectiefase' gaan we met hen in gesprek over hun duurzame strategie en beleid. Onze aanpak is zeer zorgvuldig. Bedrijven komen in aanmerking als ze:

Vervolgens beoordelen we de duurzame impact. Dit doen we door te kijken naar:

  • Duurzame impact met de producten en diensten die ze aanbieden
  • Positieve impact via de duurzame bedrijfsvoering

Actieve dialoog

Zowel tijdens als na de selectiefase van bedrijven houden we contact. We voeren een actieve dialoog met de bedrijven. Bijvoorbeeld op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden of het milieu. Daarmee proberen we het bewustzijn over dit soort onderwerpen te vergroten en de bedrijven aan te zetten tot verandering. Zo zorgen we ervoor dat uw belegde vermogen altijd voldoet aan onze minimumumeisen en minimaliseren we de kans dat het wordt ingezet voor controversiële activiteiten.

Actieve dialoog

Uw vermogen dat Private Banking in beursgenoteerde bedrijven belegt, heeft veranderkracht.

Het selectieproces

Triodos Investment Management voert deze selectie uit.