Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Beleggen op basis van duurzaamheidscriteria

Expertise van Triodos Research

Beleggen op basis van duurzaamheidscriteria vereist specifieke expertise. Als klant van Triodos Bank Private Banking profiteert u van de jarenlange ervaring van Triodos Research. We bekijken stap voor stap welke bedrijven in aanmerking komen voor onze beleggingsportefeuilles. En als we bedrijven hierin hebben opgenomen, blijven we met hen in dialoog.

Hoe we bedrijven selecteren

Een bedrijf komt niet zomaar voor onze duurzame beleggingsportefeuilles in aanmerking. We selecteren voor u alleen die bedrijven die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria. In de 'selectiefase' gaan we met hen in gesprek over hun duurzame strategie en beleid. Onze aanpak is zeer zorgvuldig. Bedrijven komen in aanmerking als ze:

  1. Duurzame activiteiten ontplooien of
  2. 'Best in class' zijn in hun branche en
  3. Voldoen aan onze minimumeisen

Alle geselecteerde bedrijven bij elkaar vormen ons duurzaam beleggingsuniversum.

Actieve dialoog

Zowel tijdens als na de selectiefase van bedrijven houden we contact. We voeren een actieve dialoog met de bedrijven. Bijvoorbeeld op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden of het milieu. Daarmee proberen we het bewustzijn over dit soort onderwerpen te vergroten en de bedrijven aan te zetten tot verandering. Zo zorgen we ervoor dat uw belegde vermogen altijd voldoet aan onze minimumumeisen en minimaliseren we de kans dat het wordt ingezet voor controversiële activiteiten.

Meer weten? Bekijk de nieuwsbrieven

Meer weten over de visie van Triodos Research op actuele thema's? Lees dan de Engelstalige nieuwsbrief van Triodos Research die ieder kwartaal verschijnt.

Actieve dialoog

Uw vermogen dat Private Banking in beursgenoteerde bedrijven belegt, heeft veranderkracht.

Duurzaam beleggingsuniversum

Overzicht van de bedrijven die in aanmerking komen voor beleggen

Het research selectieproces

Triodos Research voert deze selectie uit in 3 stappen.