Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Inspiratiemiddag Private Banking

Op dinsdagmiddag 27 september 2016

  header aanmelden Private Banking inspiratiemiddag

Een energieke middag op de TU in Delft

Wilt u nieuwe energie en inspiratie opdoen? Bent u nieuwsgierig naar wat de overgang van fossiel naar duurzaam ons straks allemaal gaat brengen? Speciaal voor relaties van Triodos Bank Private Banking is er een bruisende inspiratiemiddag op de Technische Universiteit in Delft, de bakermat van innovaties op het gebied van energie.

Wat staat er op het programma?

U ziet, hoort en ervaart u hoe uw woon-, werk-, en leefomgeving er over tien jaar uit kan zien. Hoogleraar Energiesysteemanalyse Kornelis Blok vertelt over de stand van zaken en ontwikkelingen rondom de transitie naar een duurzame samenleving en gaat in op maatschappelijke vraagstukken. Jacco Minnaar, director Energy & Climate van Triodos Investment Management, neemt u mee in de energietransitie en onze visie over investeren en beleggen in duurzame energie.

Daarnaast krijgt u een kijkje achter de schermen tijdens een rondleiding langs innovatieve energieprojecten van ‘The Green Village’ waaronder een brandstofcelauto die stroom levert.

Tijdens de workshop ‘Mobiliteit en wonen in de toekomst’ door Eneco leert u meer over de mogelijkheden van batterijen zoals de Tesla Powerwall. Of volg de workshop ‘Samen zorgen voor duurzame energie’ door De Windvogel en Energie-U .

Op het Energieplein ontmoet u onder andere Slim opgewekt en Vandebron. Energieprojecten gefinancierd door Triodos Bank.

Na een gezellige borrel gaat u met vernieuwde energie en ideeën weer naar huis.

The Green Village - TU Delft

The Green Village - locatie inspiratiemiddag Private Banking 

Programma

15.30 uur

Ontvangst

16.00 uur

Start plenair programma en toelichting op de middag door Dolf Jansen

EYE

Sandra den Hamer, directeur van EYE introduceert EYE. Triodos Bank financiert EYE. 

De modeindustrie – kijkje in de keten

Cecile Scheele – oprichten Good Brandz en initiatiefnemer van de Dutch Sustainable Fashion Week – neemt u mee hoe de modeindustrie werkt. Wat moet er veranderen en hoe doe je dat?

Eerlijke kleding – Wat verandert dat?

Ondernemer Maaike Groen startte Miss Green met het idee om de wereld een beetje mooier te maken. Wat verandert zij daadwerkelijk in de kledingketen?

17.10 uur Modeshow en pauze

Modeshow door ondernemers gefinancierd door Triodos Bank: Charlie + Mary, Miss Green, Sukha, Dick Moby. U kunt hun ‘pop up winkels’ in EYE bezoeken en hun producten ook kopen.

Aansluitend pauze met een hapje en drankje.
18.00 uur

Plenair programma

Hoe kun je duurzaam beleggen in beursgenoteerde retailers en producenten van kleding?

Iris Lether van Triodos Research neemt u mee in de praktijk van beleggen in grote beursgenoteerde retailers of producenten. Hoe kan dat duurzaam? Wat zijn de dilemma’s?

Dialoog

Tijd voor vragen en verdieping. Dolf Jansen zal ???

19.00 uur Napraten met een hapje en drankje
20.00 uur Einde

 

Praktische informatie

Locatie

Better meetings

Woudenbergseweg 41
3711 AA Austerlitz

Kijk voor de routebeschrijving op www.bettermeetings.nl

Aanmelden

Het evenement is vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Vragen?

Stuur een bericht of bel ons op 030-693 65 05

Workshop 1 - Mobiliteit en wonen in de toekomst

 

Power workshop 2 inspiratiemiddag private banking 

Een workshop in samenwerking met Eneco over hoe optimaal om te gaan met de energiehuishouding van uw woning, nu en in de toekomst. Wordt in de toekomst uw auto de energieleverancier van uw huis?

Batterijen zoals de Tesla Powerwall maken het mogelijk om stroom die u overdag opwekt met zonnepanelen op te slaan en deze ‘s avonds te gebruiken.

Workshop 2 - Samen zorgen voor duurzame energie

Er collectief voor zorgen dat het goed gaat met onze energie. We zien steeds meer duurzame lokale initiatieven om gezamenlijk duurzame energie op te wekken. Hoe zet u zo’n initiatief op of hoe participeert u hier in? En hoe brengt u samenwerkingen tot stand?

Energie-U en De Windvogel , twee succesvolle energiecoöperaties, delen hun kennis en ervaring en gaan met u aan de slag. 

Workshop duurzame energie inspiratiemiddag private banking 

The Green Village

  Green Village op de TU Delft

Een levend ‘systeemlab’ voor duurzame innovaties op de TU Delft. Onderzoekers, bedrijven en overheden werken hier samen. Ze ontwikkelen radicale innovaties die impact hebben op uw directe woon-, werk- en leefomgeving. Bijvoorbeeld op het gebied van energie, wind, water en afval als grondstof.

Lees hier meer over op de website van The Green Village

Kornelis Blok - Hoogleraar Energiesysteemanalyse

Prof. Dr. Kornelis Blok is hoogleraar Energiesysteemanalyse aan de TU Delft en wetenschappelijk directeur van Ecofys. Hij zoekt nieuwe oplossingen voor het maatschappelijke probleem van energievoorziening en het klimaat. 'We zitten in de transitie naar een 100% duurzame energievoorziening. De kop is eraf: we zitten nu op 10%. Nu is het echter de kunst om op te schalen naar 50% duurzame energie, en binnen 20 jaar zelfs naar 100%. Dat vraagt een enorme omschakeling’

Ad van Wijk inpsiratiemiddag Private Banking