Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Terugblik op een modieuze middag in EYE

Op dinsdag 4 juli 2017

 

Er waren ruim honderd relaties van Triodos Bank Private Banking in EYE Filmmuseum in Amsterdam op 4 juli. Spreker Cécile Scheele nam ons mee in de complexiteit van de kledingketen en het feit dat kleding een wegwerpproduct is geworden. Met haar initiatief, de Dutch Sustainable Fashion Week, licht ze consumenten voor en maakt ze duurzame ontwikkelingen zichtbaar.

Ondernemer Maaike Groen vertelde dat de kleding van Miss Green nu zowel online als in meer dan 100 winkels in Nederland en Duitsland wordt verkocht. Dit zorgt voor de nodige uitdagingen. Bijvoorbeeld het hoge aantal retouren van online bestellingen en de grilligheid van trends in de mode.

Triodos Bank gelooft dat zowel het financieren van vernieuwende ondernemers als het beleggen in beursgenoteerde koplopers nodig is om de kledingindustrie te verduurzamen. Iris Lether van Triodos Research liet zien dat we in drie stappen bedrijven selecteren voor het beleggingsuniversum. Triodos Bank is in gesprek met kledingproducenten over hun beleid en concrete programma’s op het gebied van arbeidsomstandigheden, materiaal- en grondstofgebruik en dierenwelzijn.

Foto-impressie

web3

web5

web7

web1

web2

web4

web6

web8

De visie van Albert van Zadelhoff

De revolte van duurzame beleggers: wat levert het op?

Ondernemers

De pop up winkels van Sukha, Dick Moby, Charlie + Mary en Miss Green werden 4 juli goed bezocht.

Sukha

Sukha betekent 'levensvreugde' in het Sanskriet. Bij Sukha vind je mode, interieur, accessoires en cadeautjes onder één dak. Die zijn hergebruikt, vintage of worden op een verantwoorde manier geproduceerd met aandacht voor de arbeidsomstandigheden in de fabrieken en respect voor de mensen uit het land van herkomst.

> Lees over de aanpak van Sukha
> of bekijk het filmpje

 

Dick Moby


Charlie + Mary

Doe als Coco Chanel. Die zei: “Fashion is not in dresses only, it’s in the sky, the streets, in ideas, in the way we live…” Bij Charlie + Mary kijken ze daarom naar wat er gebeurt in onze maatschappij, in de wereld, in het leven. Ze werken alleen samen met innovatieve, inspirerende, eerlijke en duurzame mode-labels.

> Lees hier wat Charlie + Mary inspireert

Miss Green


Sukha

Dick Moby 

Designzonnebrillen maken van plastic afval. Met dit lumineuze idee keerde Tim Holland terug van een surftrip door Midden-Amerika. Het bleek lastiger dan gedacht. Maar inmiddels timmert Dick Moby aan de weg, de onderneming op het gebied van duurzame designbrillen die hij samen met Robbert Wefers Bettink startte.

> Lees waarom Moby Dick is begonnen
of bekijk het filmpje

Charlie+Mary

Miss Green

In 2008 richtte Maaike Groen een webwinkel op voor duurzaam geproduceerde kleding. Ze begon met de basis, een aantal verschillende T-shirts en één jurkje. Dat jurkje werd meteen een doorslaand succes. Inmiddels is Miss Green uitgegroeid tot een modelabel met twee collecties per jaar. En is haar kleding ook verkrijgbaar in meer dan honderd winkels door heel Europa.

> Lees hoe Miss Green groeide

Deel dit op Twitter

Deel dit op Facebook

Deel dit op LinkedIn

Delen op LinkedIn

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Delen op LinkedIn