Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Inspiratiemiddag Private Banking

Op dinsdagmiddag 4 juli 2017

  Header inspiratiemiddag 2017

Een modieuze middag in EYE in Amsterdam

Hoe ziet de toekomst van duurzame mode eruit? De afgelopen jaren is er steeds meer hippe én eerlijke kleding te koop. Er lijkt dus iets te veranderen in een sector die verantwoordelijk is voor 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot en waar de arbeidsomstandigheden van de productie van kleding nog een stuk beter kunnen.

Triodos Bank financiert ondernemers die eerlijke mode en accessoires verkopen zoals Miss Green, Charlie + Mary, Sukha en Dick Moby. En daarnaast zitten in ons beleggingsuniversum grote winkelketens en merken als H&M en Adidas. Waarom geloven we dat investeren in beide loont? Speciaal voor relaties van Triodos Bank Private Banking organiseren wij een modieuze inspiratiemiddag in EYE in Amsterdam.

Wat kunt u verwachten?

We nemen u mee in de ontwikkelingen in de mode-industrie en hoe die verduurzaamt. En we gaan in gesprek over ons selectie- en beleggingsbeleid in deze sector. U ontmoet ondernemers die het anders doen en eerlijke mode verkopen. In de pop up winkels kunt u hun producten zien en kopen. We sluiten af met een maaltijd en gezellige borrel.

Waar en wanneer?

Op dinsdag 4 juli van 15.30 tot 20.00 uur in EYE aan de IJpromenade 1 in Amsterdam. 

U kunt zich helaas niet meer aanmelden, het maximale aantal inschrijvingen is bereikt.

Dagvoorzitter Dolf Jansen

Dagvoorzitter Dolf Jansen

Dolf is nog geen fashion-icoon zegt hij zelf. Toch weet hij zeker dat duurzame kleding en fair trade de wereld een beetje mooier en eerlijker kunnen maken. Op 4 juli leidt hij u op zijn eigen bevlogen manier door de middag.

Sprekers

Cécile Scheele

Cécile Scheele is de initiatiefneemster van de Dutch Sustainable Fashion Week en kent de mode-industrie van binnenuit. Ze is ondernemer en vertegenwoordigt met Goodbrandz duurzame mode en lifestylemerken die overwegend worden verkocht in de hedendaagse modewinkels.
Cécile neemt u mee in hoe de mode-industrie werkt. Wat moet er veranderen? En hoe doe je dat?

Maaike Groen

Iris Lether

Iris Lether is senior duurzaamheidsanalist bij Triodos Research. Zij doet onderzoek naar en is verantwoordelijk voor de engagement met beursgenoteerde retailers zoals Hennes & Mauritz en Inditex.
Ze neemt u mee in de praktijk van beleggen in grote beursgenoteerde retailers of producenten. Hoe kan dat duurzaam? Wat zijn de dilemma’s?Cecile Scheele

Maaike Groen

Maaike Groen wil met Miss Green laten zien dat mode mooi én duurzaam kan zijn. In haar collecties ligt de nadruk op kledingstukken die je vaak aan kan en die lang mee gaan.
Zij zal u in haar presentatie vertellen hoe zij met haar bedrijf Miss Green de wereld een beetje mooier maakt. Wat verandert zij daadwerkelijk in de kledingketen?

Iris Lether

 

Programma

 

15.30 uur Ontvangst
16.00 uur

Inleiding op het programma en de sprekers
Door dagvoorzitter Dolf Jansen

EYE – een introductie
Door Sandra den Hamer, directeur van EYE

De mode-industrie – kijkje in de keten
Door Cécile Scheele 

Eerlijke kleding – Wat verandert dat?
Door Maaike Groen

17.15 uur Pauze
Drankjes in de foyer en mogelijkheid bezoek ‘pop up winkels’ van Charlie + Mary, Miss Green, Sukha en Dick Moby
17.45 uur

Hoe kun je duurzaam beleggen in beursgenoteerde retailers en producenten van kleding?
Door Iris Lether van Triodos Research

Dialoog en afsluiten
Tijd voor vragen en verdieping

Dolf Jansen zal het programma afsluiten

19.00 uur Napraten met een hapje en drankje en mogelijkheid bezoek 'pop up winkels'
20.00 uur Einde

Ondernemers

Sukha

Sukha betekent 'levensvreugde' in het Sanskriet. Bij Sukha vind je mode, interieur, accessoires en cadeautjes onder één dak. Die zijn hergebruikt, vintage of worden op een verantwoorde manier geproduceerd met aandacht voor de arbeidsomstandigheden in de fabrieken en respect voor de mensen uit het land van herkomst.

> Lees over de aanpak van Sukha
> of bekijk het filmpje

 

Dick Moby


Charlie + Mary

Doe als Coco Chanel. Die zei: “Fashion is not in dresses only, it’s in the sky, the streets, in ideas, in the way we live…” Bij Charlie + Mary kijken ze daarom naar wat er gebeurt in onze maatschappij, in de wereld, in het leven. Ze werken alleen samen met innovatieve, inspirerende, eerlijke en duurzame mode-labels.

> Lees hier wat Charlie + Mary inspireert

Miss Green


Sukha

Dick Moby 

Designzonnebrillen maken van plastic afval. Met dit lumineuze idee keerde Tim Holland terug van een surftrip door Midden-Amerika. Het bleek lastiger dan gedacht. Maar inmiddels timmert Dick Moby aan de weg, de onderneming op het gebied van duurzame designbrillen die hij samen met Robbert Wefers Bettink startte.

> Lees waarom Moby Dick is begonnen
of bekijk het filmpje

Charlie+Mary

Miss Green

In 2008 richtte Maaike Groen een webwinkel op voor duurzaam geproduceerde kleding. Ze begon met de basis, een aantal verschillende T-shirts en één jurkje. Dat jurkje werd meteen een doorslaand succes. Inmiddels is Miss Green uitgegroeid tot een modelabel met twee collecties per jaar. En is haar kleding ook verkrijgbaar in meer dan honderd winkels door heel Europa.

> Lees hoe Miss Green groeide

EYE Filmmuseum

EYE Filmmuseum in Amsterdam

Praktische informatie

Locatie

EYE Filmmuseum
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam

Kijk voor de routebeschrijving op www.eyefilm.nl

Vragen?

Stuur een bericht of bel ons op
030-693 65 05