Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Symposium 'Van doneren naar investeren?'

Een terugblik op het symposium van Triodos Bank Private Banking op 20 mei 2015

04-06-2015 | Op woensdag 20 mei kwamen relaties van Private Banking samen in De Nieuwe Poort voor een symposium dat in het teken stond van sociaal ondernemerschap. We lieten hen kennismaken met collega’s en ondernemers die succesvol zijn in het realiseren van hun maatschappelijke missie en die financieel zelfvoorzienend zijn.

nieuwe-poort-pb

Vervolgens gingen we onder leiding van Inge Diepman in dialoog over de kansen van sociaal ondernemen voor verenigingen en stichtingen. Er kwamen vragen aan bod als, ‘Wat betekent sociaal ondernemen voor mij?, ‘Wat doet het met mijn organisatie?’en ‘Wat kan mijn organisatie doen om sociaal te ondernemen?’.

Om u een indruk te geven van de middag vindt u hier een beknopte weergave van de presentaties van onze gastsprekers:

  • Sir Fazle Hasan Abed van BRAC: "Luisteren, luisteren, luisteren. En doen." De voorzitter van BRAC, de grootste ontwikkelingsorganisatie ter wereld, vertelt over de kern van zijn organisatie. Het belang van verbonden blijven met lokale gemeenschappen.


  • Henk-Jan Beltman van Tony’s Chocolonely : Een eerlijke zoen van chocolade: hoe Tony’s Chocolonely vecht om moderne slavernij te stoppen.

 

  • Femke Bos , Fondsmanager van het Triodos Microfinance Fund : Regie over je eigen leven. Over hoe microfinanciering in ontwikkelingslanden een positieve verandering kan brengen.

We hopen dat u geïnspireerd raakt!