Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Uitgelicht uit de portefeuille: Adidas

10-11-2014 | Private Banking selecteert duurzame koplopers voor uw beleggingsportefeuille. Elke maand vertellen we u meer over een van deze bedrijven. Deze maand meer over Adidas. Dit Duitse bedrijf past in het thema gezonder leven.

adidas-website

Adidas is met het Amerikaanse Nike wereldleider in de productie en verkoop van sportartikelen en –accessoires. Het bedrijf is binnen de sector toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Door een sterke betrokkenheid bij zowel consumenten als leveranciers, levert Adidas met haar sportartikelen een bijdrage aan een gezonder leven. En dit gaat bij dit bedrijf niet ten koste van de leef- en werkomstandigheden van de mensen die de producten maken. 

Duurzaam en biologisch

Geïnspireerd door het ‘Fair Play’ principe in de sport, heeft het bedrijf een aantal jaar geleden haar duurzaamheidsvisie en doelstellingen scherp geformuleerd. Zo hanteert het bedrijf sterke kwaliteitscontroles op het productieproces en op arbeidsrechten. Adidas werkt aan de verduurzaming van dit productieproces door bijvoorbeeld steeds meer biologische vezels te gebruiken en manieren te ontwikkelen om kleding te verven zonder water te gebruiken. Ook gooit het bedrijf jaarlijks 600.000 minder proefmonsters weg door beter gebruik van virtuele voorbeeldmodellen. Op het gebied van arbeidsrechten heeft Adidas een innovatief programma ontwikkeld. Medewerkers in de naaiateliers in Indonesië kunnen direct hun klachten en problemen via een mobiel nummer aan de juiste afdeling doorgeven. Naar toepassing van dit programma in andere delen van de productieketen wordt op dit moment onderzoek gedaan.

Groeiende markt

Naast het merk Adidas bezit het bedrijf nog een aantal sterke merken zoals Reebok. In de ontwikkeling van nieuwe materialen en toepassingen loopt het bedrijf voorop. Ook heeft Adidas – vaak als marktleider – een zeer sterke positie in opkomende economieën. De groeiende middenklasse in deze landen en de steeds bewustere consumenten in ontwikkelde economieën zorgen voor een groeiende wereldmarkt voor sport en sportkleding. 

Beleggingsklimaat oktober 2014

Oktober 2014 zal de boeken ingaan als onrustige maand.

Oproep voor strenger beleid conflictmineralen

In samenwerking met andere investeerder stelde Triodos Investment Management een verklaring op

Conflictmineralen

Hoe gaan we om met bedrijven die conflictmineralen gebruiken?