Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Uitgelicht uit de portefeuille: BT Group

12-02-2015 | Private Banking selecteert duurzame koplopers voor uw beleggingsportefeuille. Elke maand vertellen we u meer over een van deze bedrijven. Deze maand meer over BT Group. De Britse telecomgigant die communicatie via telefoon, internet en televisie in 170 landen verzorgt.

BT Group 610x200

Zoals veel telecombedrijven is BT Goup begonnen als staatsbedrijf. In 1984 werd het geprivatiseerd door de Britse overheid. Dankzij verschillende overnames en samenwerkingsverbanden is het nu de grootste aanbieder van telefonie, internet en televisie in het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd is BT Group vooral actief op de zakelijke markt. Meer dan 90% van de 100 grootste financiële instellingen en 80% van de 500 grootste bedrijven in de Verenigde Staten nemen diensten van BT Group af. Daarnaast is het bedrijf leverancier aan overheidsinstellingen in 24 landen.

Afgelegen gebieden

BT Group heeft zichzelf tot doel gesteld om met haar producten en diensten mensen, bedrijven en overheden met elkaar te verbinden. Een verdere digitalisering van de samenleving zorgt ervoor dat toegang tot snel en stabiel internet en andere communicatiemiddelen steeds belangrijker wordt. Voor mensen in dun bevolkte gebieden is dit echter vaak een probleem. Daarom heeft BT Group zich gecommitteerd aan het plaatsen van snelle internetverbindingen in zoveel mogelijk afgelegen gebieden in het Verenigd Koninkrijk. Snellere internetverbindingen zorgen in deze gebieden voor meer werkgelegenheid door lokale bedrijven te verbinden met klanten over de hele wereld.

Research en ontwikkeling

De Britse markt voor digitale diensten is zeer competitief. Er zijn meer dan 100 aanbieders van dit soort diensten actief in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor is BT Group zich gaan richten op research en ontwikkeling en was het in 2014 één van de grootste investeerders in R&D in het Verenigd Koninkrijk. Consumenten vragen steeds meer van telefoon-en internetverbindingen en de ontwikkeling van nieuwe hardware en protocollen om alles met elkaar te laten communiceren is daarom belangrijk. De verschillen tussen telefonie en internet zijn met de komst van video-bellen en telefoongesprekken over digitale lijnen bijna verdwenen. BT Group is, mede dankzij een aantal overnames van innovatieve bedrijven en eigen onderzoek, nauw betrokken bij deze ontwikkelingen.

Hernieuwbare energie

Ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiëntie staan ook niet stil in deze sector. Voor telecom en internetbedrijven is het energieverbruik van hun datacenters en schakelsystemen een significante kostenpost en bron van vervuiling. BT Group loopt voorop in het besparen van energie en CO2 uitstoot en laat inmiddels al haar systemen en kantoren in het Verenigd Koninkrijk op hernieuwbare energie lopen.

Beleggingsklimaat januari 2015

Januari 2015 was opnieuw een zeer goede maand voor beleggers in aandelen.

Hoe koop je een eerlijk apparaat?

We kunnen niet meer zonder onze mobiele telefoons, laptops en navigatiesystemen.

Groene stroom voor Nepal

Meer dan 3 miljoen inwoners van Nepal krijgen groene energie van de nieuwe waterkrachtcentrale.